ANASAYFA TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER KABAK KIZARTMA

Kabak Kızartma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kabak Kızartma Tarifi İçin malzemeler

  • 2 kabak
  • Yarım su bardağı un
  • Tuz

Kızartma için;

  • Ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Pul biber
  • Kekik

Kabak Kızartma Nasıl Yapılır?

Kabakları yıkayıp ince halka şeklinde doğrayın. Unu düz bir tabağa alın. Tuz ekleyip karıştırın. Kabakları una bulayın. Ayçiçeğiyağını iyice ısıtın. Kabakları kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.

Sarımsağın kabuklarını soyup yoğurdun içine rendeleyin. Kızarmış kabakları servis tabağına alın. Sarımsaklı yoğurdu üzerine gezdirin. Pul biber ve kekik serperek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!