Kabak Kızartma

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Kabak Kızartma
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Kabak Kızartma için

Malzemeler

  • 2 kabak
  • Yarım su bardağı un
  • Tuz

Kızartma için;

  • Ayçiçeği yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Pul biber
  • Kekik
Kabak Kızartma

Nasıl Yapılır

Kabakları yıkayıp ince halka şeklinde doğrayın. Unu düz bir tabağa alın. Tuz ekleyip karıştırın. Kabakları una bulayın. Ayçiçeğiyağını iyice ısıtın. Kabakları kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.

Sarımsağın kabuklarını soyup yoğurdun içine rendeleyin. Kızarmış kabakları servis tabağına alın. Sarımsaklı yoğurdu üzerine gezdirin. Pul biber ve kekik serperek servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo