Havuç Kızartması

Havuç Kızartması
02 Ocak 2024

Maydanozgiller familyasından olan havucun ana vatanı Avrupa ve Güney Asya topraklarıdır. Ülkemizde en çok Konya'da yetiştirilen havuç; potasyum, sodyum, kalsiyum, niasin, fosfor ve C vitamini içerir. Aynı zamanda iyi bir antioksidan kaynağıdır. Havucun en çok bilinen faydası göz sağlığını korumasıdır. Göz sağlı��ına olumlu etkileri olan havuç, kolesterolün düzenlenmesine de yardımcı olur. Bunun yanı sıra diyabeti kontrol altına alarak bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olur. Ayrıca sindirimin kolaylaşmasını da sağlar. Faydaları saymakla bitmeyen havucu, bu kez meze yapımında kullanıyoruz. Peki, havuç kızartması nasıl yapılır? Havuç kızartmasının püf noktaları nelerdir? Malzemeler hazırsa, evde havuç kızartması yapımı için tarife geçebiliriz.

Alternatif olarak yemeklerin yanında sunabileceğiniz nefis kereviz salatası ve pratik patlıcan söğürtme tarifini de deneyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 10 Kişi Kaydetti
Havuç Kızartması için

Malzemeler

  • 5 havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 5 dal maydanoz
  • Tuz
Havuç Kızartması

Nasıl Yapılır

  1. İlk olarak havuçları temizleyin ve kalın bir şekilde rendeleyin. Ardından zeytinyağını yanmaz tavaya alıp ısıtın.
  2. Rendelediğiniz havucu tuzla tavaya alıp suyunu bırakıp çekinceye kadar sürekli karıştırarak kavurun. Şekeri serpip karıştırın ve ocaktan alın.
  3. Sarımsakları soyup tuzla havanda ezin. Yoğurt ve sarımsağı bir kaba alıp iyice çırpın.
  4. Havucu servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirerek dökün. Üzerini maydanozla süsleyip pul biber serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Havuç Kızartması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Havuçların çiğ kalmasını istemiyorsanız, kızartmadan önce haşlayabilirsiniz.
  2. Havuçları haşlamak için kaynar su içine atın ve 3-4 dakika pişirin. Ardından soğuk suya atın ve birkaç dakika daha bekletin. Daha sonra kağıt havlu ile kurulayın ve yapışmaz tavada pişirin.
  3. Havuçları sudan çıkarttıktan sonra mutlaka kurutun. Aksi takdirde yağ ve su karışımı kötü sonuçlanabilir.
  4. Kızarttığınız havuçları, kağıt havlu üzerinde bekletin. Bu sayede fazla yağın süzülmesini sağlayabilirsiniz.
  5. Havuçları servis edeceğiniz zaman üzerine yoğurtlu karışımı dökün. Dilerseniz mayonez de ekleyebilirsiniz.

1 Porsiyon Havuç Kızartması Kaç Kalori?

  1. Havuç kızartmasının bir porsiyonu, yaklaşık 200 kaloridir. Bir porsiyon, 150 gram havuç kızartması içerir. Kalori değerini düşürmek için, kızartmak yerine sadece haşlamayı ve yoğurtla soslamayı tercih edebilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo