Mantar Kızartması
18 Mart 2024

Kas ve kemik sağlığını desteklemesiyle bilinen mantar, D vitamini, kalsiyum, bakır ve protein bakımından zengindir. Özellikle vejetaryenlere önerilen bu besin, kalp hastalıkları riskini azaltır. Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan mantar, kültür, istiridye, trüf gibi çeşitlere sahiptir. Mantar kızartması ise, ani gelen misafirlerin, kalabalık sofraların ve fazla vakti olmayanların kurtarıcısı niteliğindedir. Yalnızca 25 dakikada hazırlanan bu yemeği yaz kış demeden afiyetle tüketebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Şef Başak Öngel'in videolu ve resimli anlatımıyla mantar kızartması tarifinin detaylarına geçebiliriz.

1 Porsiyon Mantar Kızartması Kaç Kalori?

  • Mantar kızartmasının bir porsiyonu, yaklaşık 150 kaloridir.

Mantarsız olmaz diyenlere mantarlı risotto, istiridye mantarı çorbası ve körili mantarlı tavuk tarifini öneriyoruz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Mantar Kızartması için

Malzemeler

  • 400 gr mantar
  • 1 su bardağı galeta unu 
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sıvı yağ

Bu Tarifte Bunlara İhtiyacınız Olabilir

Mantar Kızartması

Nasıl Yapılır

Püf Noktası
  • Mantarları yıkamayın. Bunun yerine kabuklarını hafifçe soyun veya temiz bir fırça ile üst kısmını ovalayın.
  • Tarifte kullanacağınız mantarların boyutları küçük veya orta olmalıdır.
  • Yağı iyice kızdırdıktan sonra mantarları pişirin. Pişen mantarları mutlaka kağıt havluda bekletin.
  • Mantar kızartmasını, sarımsaklı yoğurtla birlikte sunabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo