ANASAYFA TARİFLER KIZARTMA TARİFLERİ MANTAR KIZARTMASI

Mantar Kızartması

Mantar Kızartması

Kas ve kemik sağlığını desteklemesiyle bilinen mantar, D vitamini, kalsiyum, bakır ve protein bakımından zengindir. Özellikle vejetaryenlere önerilen bu besin, kalp hastalıkları riskini azaltır. Yemeklerin içerisinde sık sık kullanılan mantar, kültür, istiridye, trüf gibi çeşitlere sahiptir. Mantar kızartması ise, ani gelen misafirlerin, kalabalık sofraların ve fazla vakti olmayanların kurtarıcısı niteliğindedir. Yalnızca 25 dakikada hazırlanan bu yemeği yaz kış demeden afiyetle tüketebilirsiniz. Mantar kızartması nasıl yapılır sorusu için detaylara geçebiliriz.

Mantarsız olmaz diyenlere mantarlı risottoistiridye mantarı çorbası ve körili mantarlı tavuk tarifini öneriyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantar Kızartması Tarifi İçin malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 400 gram mantar
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı galeta unu
  • 1.5 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber

Mantar Kızartması Nasıl Yapılır?

  • Mantarların yüzey ve iç kısımlarını temiz, ıslak bir bez yardımıyla silin.
  • Ardından mantarların kabuklarını soyun. Bir kasenin içerisine yumurta, karabiber ve tuz ekleyerek karıştırın.
  • Başka bir kaseye ise galeta unu koyun. Mantarları önce yumurtalı karışıma, ardından galeta ununa batırın ve bir tabağa dizin.
  • Tüm mantarları yumurta ve una buladıktan sonra tabağı buzdolabında 10 dakika bekletin.
  • Bu esnada sıvı yağı tavaya alın ve güzelce kızdırın.
  • Mantarları tavaya atarak önlü arkalı, altın sarısı renge dönecek şekilde kızartın.
  • Kızaran mantarları kağıt havlu serili tabakta bekleterek fazla yağını süzdürün.
  • Mantar kızartmasını tuz ve karabiber serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Mantar Kızartması Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Mantarları yıkamayın. Bunun yerine kabuklarını hafifçe soyun veya temiz bir fırça ile üst kısmını ovalayın.
  • Tarifte kullanacağınız mantarların boyutları küçük veya orta olmalıdır.
  • Yağı iyice kızdırdıktan sonra mantarları pişirin. Pişen mantarları mutlaka kağıt havluda bekletin.
  • Mantar kızartmasını, sarımsaklı yoğurtla birlikte sunabilirsiniz.

1 Porsiyon Mantar Kızartması Kaç Kalori?

  • Mantar kızartmasının bir porsiyonu, yaklaşık 150 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!