Çıtır Bamya Kızartması

Çıtır Bamya Kızartması
19 Şubat 2024
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Lezzet Trendleri
Çıtır Bamya Kızartması için

Malzemeler

  • 1 paket bamya
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı mısır unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sarımsak tozu ve arzu edilen baharatlar (pul biber~Kırmızı toz biber~Kekik)

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Yoğurtlu sos için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş ezilmiş sarımsak

Domatesli sos için

  • 3 rendelenmiş domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kesme şeker
  • Tuz
  • Karabiber
Çıtır Bamya Kızartması

Nasıl Yapılır

Bamyayı derin dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin. 2 yumurtayı çok az tuz ile iyice çırpın. Mısır ununu derin bir kapta tuz, karabiber, sarımsak tozu ve arzu ettiğiniz baharatlarla karıştırıp 2 ayrı kaba bölün. Tavaya yeteri kadar yağ aktarıp ısıtın. Bamyayı önce mısır ununa, ardından çırpılmış yumurtaya, son olarak da yine mısır ununa bulayıp ısınmış yağda kızartın. Sos tenceresinde zeytinyağını ısıtın. Sarımsakları ekleyip kokusu çıkıncaya kadar soteleyin. Sarımsakları tencereden çıkarıp üzerine rendelenmiş domatesleri, tuzu, şekeri ve karabiberi ekleyip yaklaşık 5 dakika pişirin. Servis tabağına çıtır İGLO Bamya kızartmasını alın. Sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ile servis yapın.

Kızartma yerine haşlama usulüyle hazırlanan zeytinyağlı bamya tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo