ANASAYFA TARİFLER PRATİK YEMEK TARİFLERİ ÇITIR BAMYA KIZARTMASI

Çıtır Bamya Kızartması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çıtır Bamya Kızartması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket bamya
  • 2 yumurta
  • 2 su bardağı mısır unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sarımsak tozu ve arzu edilen baharatlar (pul biber~Kırmızı toz biber~Kekik)

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Yoğurtlu sos için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş ezilmiş sarımsak

Domatesli sos için

  • 3 rendelenmiş domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1/3 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 kesme şeker
  • Tuz
  • Karabiber

Çıtır Bamya Kızartması Nasıl Yapılır?

Bamyayı derin dondurucudan çıkarıp çözülmesini bekleyin. 2 yumurtayı çok az tuz ile iyice çırpın. Mısır ununu derin bir kapta tuz, karabiber, sarımsak tozu ve arzu ettiğiniz baharatlarla karıştırıp 2 ayrı kaba bölün. Tavaya yeteri kadar yağ aktarıp ısıtın. Bamyayı önce mısır ununa, ardından çırpılmış yumurtaya, son olarak da yine mısır ununa bulayıp ısınmış yağda kızartın. Sos tenceresinde zeytinyağını ısıtın. Sarımsakları ekleyip kokusu çıkıncaya kadar soteleyin. Sarımsakları tencereden çıkarıp üzerine rendelenmiş domatesleri, tuzu, şekeri ve karabiberi ekleyip yaklaşık 5 dakika pişirin. Servis tabağına çıtır İGLO Bamya kızartmasını alın. Sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ile servis yapın.

Kızartma yerine haşlama usulüyle hazırlanan zeytinyağlı bamya tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.