ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ DİĞER TARİFLER YOĞURTLU TARİFLER YOĞURTLU SEBZE KIZARTMASI

Yoğurtlu sebze kızartması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yoğurtlu sebze kızartması tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr brokoli
  • 250 gr karnabahar
  • 250 gr misket havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu için

  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz

Yoğurtlu sebze kızartması Nasıl Yapılır

Sebzeleri iyice yıkayıp soğuk suda bekletip süzün. Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve sebzeleri hafif diri kalacak şekilde soteleyin. Servis tabağına alın.

Sos için gerekli malzemeleri bir kapta iyice çırpın. Sebzelerin üzerine bolca gezdirin ve servis yapın.

Yoğurt
Önemli bir protein, yağ, vitamin, ve mineral madde kaynağıdır. Fermentasyon sırasında laktozun bir kısmı hidrolize olduğu için sütü sindirmekte güçlük çekenler tarafından daha rahat tüketilmektedir.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.