ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER KÖK SEBZE YEMEKLERİ: KÖK SEBZELERLE YAPABİLECEĞİNİZ 14 NEFİS TARİF

KÖK SEBZE YEMEKLERİ: KÖK SEBZELERLE YAPABİLECEĞİNİZ 14 NEFİS TARİF

Kök sebzeler nelerdir? Kök sebzelerle hangi yemekler yapılır? Kök sebze yemekleri nasıl yapılır? İşte, şifa deposu olan kök sebzelerle kolayca hazırlayabileceğiniz 14 farklı ve nefis tarif:
Kök Sebze Yemekleri: Kök Sebzelerle Yapabileceğiniz 12 Nefis Tarif

Kök sebzeler, toprağın altında yetişen ve zengin bir toprağa sahip olan sebzelere denilmektedir. Güneş ışığından yararlanan bu sebzeler, içeriğinde oldukça fazla vitamin ve mineral barındırır. Özellikle B ve C vitamini, beta karoten açısından zengindir. Antioksidan özellikleriyle vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaşmasını sağlar. Hem fiziksel, hem de zihinsel sağlığı destekleyen bu sebzeler, diyet listelerinde de kullanılır. Kilo vermeye yardımcıdır. Aynı zamanda bazı kanser türlerine karşı vücudu koruyup, beyin gelişimini destekledikleri de bilinir. Peki, nedir bu kök sebzeler? Kök sebzelerle hangi yemekler yapılabilir? İşte, kök sebzelerle hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli 14 yemek;


Kök Sebzeler Nelerdir?

  • Patates
  • Kereviz
  • Havuç
  • Pancar
  • Turp
  • Yer elması
  • Soğan
  • Sarımsak
  • Zencefil
  • Şalgam
  • Zerdeçal


Kök Sebze Yemekleri


Kolon kanserine karşı oldukça etkili olduğu bilinen yer elmasını, kış aylarından çorba olarak tüketebilirsiniz. Yer elması çorbası yapımında soğan ve havuç kullanmayı unutmayın.



Kereviz denildiğinde birçoğumuz burun kıvırsak da, faydalarını duyunca yemeden edemiyoruz. Folat, potasyum, fosfor, manganez ve magnezyum açısından zengin olan kereviz, eklem ve kemikleri güçlendirir. Özellikle büyüme çağındaki çocukların tüketmesi gerekir.



Hem sebze, hem de et ile güzel bir ana yemek hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Yapımında en lezzetli sebzelerin kullanıldığı kuzu inciği, davet sofralarında ve kalabalık sofralarda tercih edebilirsiniz.



Yemeğinde et kullanmak istemeyenler için de hem kolay, hem de ekonomik bir tarifimiz var. Yalnızca sebzelerle hazırlanan fırında kök sebzeler yemeğini sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.



Kök sebzeleri ana yemek değil de, aperitif bir şeyler hazırlamak için kullanmak istiyorsanız, turp salatası tam size göre. Hazırlaması 10 dakika süren bu salatayı, bol limonla sunabilirsiniz.



Ana malzemeleri bal kabağı, zencefil ve galeta unu olan bu köfteleri bir kez denediğinizde, bir daha vazgeçemeyeceksiniz. Hazırlaması 30-40 dakika süren zencefilli bal kabağı köftelerini, kızartarak servis edebilirsiniz.



Genellikle dana eti ile hazırlanan carpaccio'yu bu kez pancar ile denedik ve ortaya nefis bir sonuç çıktı. Ana yemeklerin yanında meze olarak sunulan pancar carpaccioyu, pesto sosla birlikte denemenizi öneriyoruz.