ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ SİRKELİ PATATES KIZARTMASI

Sirkeli Patates Kızartması

Sirkeli Patates Kızartması

Sirkeli patates kızartması, son zamanlarda oldukça popülerdir. Yurt dışında uzun yıllardır var olan bu trend, yakın zamanda restoranlarımıza girmiştir. Sirke aromasını sevenlerin kesinlikle denemesi gereken bir lezzet, hem de evde yapması oldukça kolay. Malzemeleriniz hazırsa sirkeli patates kızartması tarifinin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzerler için klasik patates kızartması ve baharatlı patates kızartması tariflerine göz atabilirsiniz. 

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sirkeli Patates Kızartması Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet patates, şeritler halinde kesilmiş 
  • 4 yemek kaşığı beyaz sirke 
  • Kızartmak için sıvıyağ 
  • Tuz

Sirkeli Patates Kızartması Nasıl Yapılır?

  • Doğranmış patatesler üzerlerini kapatacak kadar soğuk su da 2 yemek kaşığı sirke ile buzdolabında en az 2 saat bekletilir.
  • Yağı tencereye koyun ve ısıtın. 
  • Patatesleri sudan çıkartın ve iyice kurulayın. 
  • 165 derecede ısınmış yağda patatesleri gruplar halinde 5 dakika kızartın. Patatesleri havlu kağıdına çıkartın. 
  • Ateşi yükselterek yağın derecesini 190 dereceye getirin. Isınan yağa atarak ikinci kere 5 dakika daha kızartın. 
  • Kalan 2 yemek kaşığı sirkeyi ve tuzu ekleyerek karıştırın. Servis yapın. Afiyet olsun. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!