ANASAYFA TARİFLER FARKLI SEBZE YEMEKLERİ ROMA USULÜ ENGİNAR KIZARTMASI

Roma Usulü Enginar Kızartması

Roma usulü enginar kızartması

Aydan Üstkanat’ın yorumuyla Roma usulü enginar kızartması. Roma’nın pizza ve makarnadan sonra en meşhur lezzetini sizlerin beğenisine sunuyoruz. Yalnızca 3 malzeme ile hazırlanan bu yemek, düşük kalorisiyle diyet listeleri için de uygundur. İsteğe göre patates, kabak gibi kızarmış sebzelerle zenginleştirebilirsiniz.

İncikli terbiyeli enginar ve tarhunlu enginar tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Roma Usulü Enginar Kızartması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 adet büyük boy enginar
  • Tuz

Kızartmak için

  • Zeytinyağı

Roma Usulü Enginar Kızartması Nasıl Yapılır?

  • Tercihen yaprakları yenebilen herhangi bir Akdeniz enginarını yıkayın ve sapını kesip atın. (Ben İspanyol enginarı kullandım ki, orijinalinde büyük enginar tercih edilir ve bütün olarak yapılır)
  • Daha sonra enginarları ikiye kesin ve kesilen yüzünü tezgaha koyarak bir iki kez et dövücüsü ile vurarak açılmasını sağlayın.
  • Kızgın yağda alt üst kızartın ve hardallı bir sosla servis edin. Serviste tuz serpmeyi unutmayın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!