ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER PİŞİRME YÖNTEMLERİ PALAMUT NASIL PİŞİRİLİR: PALAMUTLA YAPILAN 14 NEFİS TARİF

PALAMUT NASIL PİŞİRİLİR: PALAMUTLA YAPILAN 14 NEFİS TARİF

Tavada, fırında ve ızgarada palamut nasıl pişirilir? Palamut nasıl kızartılır? İşte, evde kolayca deneyebileceğiniz palamut pişirme teknikleri ve 14 nefis palamut tarifi:
Palamut Nasıl Pişirilir: Palamutla Yapılan 14 Nefis Tarif

Palamut, ılık ve sıcak denizlerde, hem kıyılarda, hem de açıkta yaşayan kemikli bir balıktır. Büyük ve keskin dişlere sahip olan palamut, boyuna göre kestane palamudu, çingene palamudu, piçuta, torik gibi isimlerle adlandırılır. Özellikle Karadeniz ve Marmara'da avlanan palamut balığı, birçok farklı tarifte kullanılır. Palamut balığının en lezzetli olduğu ay, Ekim ayıdır. Etli bir balık olduğu için, son derece doyurucudur. 

Palamut Nasıl Pişirilir?

Palamut, tavada, fırında, haşlanarak, kızartılarak, buğulama veya pilaki şeklinde pişirilip sunulabilir. Diğer balık yemeklerine göre daha az yağ içerdiği için, kızartıldığında daha hafif bir tada sahiptir. Palamut balığının en sevilen hali, tavada pişirilerek hazırlanır.

Palamut Tavada Nasıl Pişirilir?

Palamutları tavada pişirmek için, takoz şeklinde kesin. Tuz ve zeytinyağı ile marine ettiğiniz palamutları, yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü arkalı pişirin.

Palamut Nasıl Kızartılır?

Palamutları kızartmak için takoz şeklinde kesebilir veya bütün halde bırakabilirsiniz. Palamutları kısa sürede kızartmak için, dışını mısır ununa bulayın. Daha sonra derin yağlı bir tavada önlü arkalı kızartın.

Palamut Fırında Nasıl Pişirilir?

Palamutları fırında kurutmadan pişirmek için, ilk yapmanız gereken yağ ve tuzla marine etmektir. Palamutları marine ettikten sonra yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Kurumalarını önlemek için palamutların üzerini mutlaka kapatın ve pişirme süresinin çok uzun olmamasına dikkat edin.

Palamutlu Tarifler


Yalnızca 6 malzemeden oluşan soslu palamut, soya sosu ve limon suyu ile marine edilir. Aroma katmak için taze kekik ilave edilir. Soslu palamutun porsiyonu, ortalama 210 kaloridir.


Palamutlar tavada kızartılmadan önce, tuz ile ovulur. Daha sonra una bulanır ve yapışmaz yüzeyli tavada pişirilir. Palamut tava, ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır.


Palamut dolması, palamut ile yapılan en farklı yemeklerden biridir. Balığın içi soğan, maydanoz, sarımsak ve domates ile doldurulmasıyla hazırlanır. Közlenmiş biber eşliğinde servis edilir.


Palamut buğulama, patates, pırasa ve havuç ile hazırlanan bir yemektir. Pilav tenceresine eklenen palamut ve sebzeler, kısık ateşte pişirilir. Buğulama yapımında kullanılacak balıkların kılçıkları önceden ayıklanabilir.


Pilaki, ince ince dilimlenmiş palamut, domates ve biber ile hazırlanır. Fırında pişirilen palamut pilaki, limon suyuyla zenginleştirilir. Ilık ya da soğuk bir şekilde servis edilir.


Palamut köftesi yapımında, balıklar ilk olarak haşlanır. Daha sonra temizlenir ve ekmek için, çam fıstığı, kuş üzümü gibi malzemelerle karıştırılır. Köfte şekli verildikten sonra tavada kızartılır.


Palamut lakerda, kaya tuzu, kırmızı soğan ve lime ile hazırlanan bir meze çeşididir. 20 gün boyunca bekletilen lakerda, yemeklerin yanında sunulur. Palamut lakerdanın bir tanesi, ortalama 50 kaloridir.