ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ PALAMUT PİLAKİ

Palamut Pilaki

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Palamut Pilaki Tarifi İçin malzemeler

  • 1 orta boy palamut
  • 3 soğan
  • 3 domates
  • 5~6 sivribiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • 5~6 tane karabiber

Palamut Pilaki Nasıl Yapılır?

  • Balığı temizleyip dilimleyin. Bol suyla yıkayıp kevgire alın ve süzün. Tuzlayıp bir kaba alın.
  • Soğanları temizleyip halka şeklinde dilimleyin. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri ve maydanozu temizleyip kıyın.
  • Tüm malzemeleri bir kapta harmanlayın. Malzemeleri zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlandırıp karıştırın.
  • Sebzeli harcın üçte ikisini sıvıyağla yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine dilimlenmiş palamudu yerleştirin.
  • En üste kalan harcı yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Servis tabağına alıp limon suyuyla tatlandırarak ılık ya da soğuk servis yapın.

Yeni bir tat arıyorsanız, fırında palamut veya palamut buğulama tarifine göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.