Palamut Pilaki

Palamut Pilaki
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Palamut Pilaki için

Malzemeler

  • 1 orta boy palamut
  • 3 soğan
  • 3 domates
  • 5~6 sivribiber
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • 5~6 tane karabiber
Palamut Pilaki

Nasıl Yapılır

  1. Balığı temizleyip dilimleyin. Bol suyla yıkayıp kevgire alın ve süzün. Tuzlayıp bir kaba alın.
  2. Soğanları temizleyip halka şeklinde dilimleyin. Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri ve maydanozu temizleyip kıyın.
  3. Tüm malzemeleri bir kapta harmanlayın. Malzemeleri zeytinyağı, tuz ve karabiberle tatlandırıp karıştırın.
  4. Sebzeli harcın üçte ikisini sıvıyağla yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine dilimlenmiş palamudu yerleştirin.
  5. En üste kalan harcı yayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Servis tabağına alıp limon suyuyla tatlandırarak ılık ya da soğuk servis yapın.

Yeni bir tat arıyorsanız, fırında palamut veya palamut buğulama tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo