ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ PALAMUT PANE

Palamut pane

Palamut pane

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Palamut pane tarifi için malzemeler

  • 1 dilimlenmiş palamut
  • Yarım su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 paket çıtır pane harcı

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Kuru domates mezesi için

  • 10-12 kuru domates
  • 6 ceviz
  • 3 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Nar ekşisi
  • Kekik

Palamut pane Nasıl Yapılır

Adım Adım Palamut Pane Yapımı:

Kış aylarında sıklıkla tüketilen balıklar, birçok farklı teknikle sunulabilir. Malzemeleriniz hazırsa, palamut pane tarifine başlayabiliriz.

  • Öncelikle temizlenmiş palamut dilimlerini iyice yıkayıp süzülmesi için kenara alın. Ayçiçek yağını bir tavaya alıp ısıtın.
  • Palamutları önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak çıtır pane harcına bulayın ve arkalı-önlü kızartın.
  • Minik minik doğradığınız kuru domatesleri sıcak su dolu bir kaseye alarak yaklaşık 15 dakika bekletip süzerek kenara alın.
  • Geniş bir kapta, iri kırılmış ceviz parçaları, ezilmiş sarımsakları ve zeytinyağını karıştırın.
  • Üzerine kuru domatesleri ekleyip tuz, nar ekşisi ve kekik ilave ederek tüm malzemeler özdeşleşinceye kadar karıştırın.
  • Kızarttığınız palamut paneleri servis tabağına alarak yanında kuru domates mezesiyle birlikte süsleyin.
  • Palamut paneyi, yanına çok yakışan yeşil mercimek salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Palamut Pane Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Palamutları temizlemek için ilk olarak bıçakla pullarını dökün. Ardından kılçıklarını ayıklayın.
  • Pişirme işlemini kolaylaştırmak için palamutları tuza bulayın ve bol su ile durulayın.
  • Pişen palamutların yapını çekmek için, kağıt havlu üzerine koyun ve bir süre bekletin.
  • Palamutların harmanlanması için cevizleri iri parçalar halinde bırakın ve sarımsakları ezerek suyunu çıkartın.

1 Porsiyon Palamut Pane Kaç Kaloridir?

Kısa sürede hazırlanan palamut panenin bir porsiyonu, yaklaşık 220 kaloridir. Zengin besin değerleriyle sunulan tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Sofraların vazgeçilmezi haline gelen balık yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, başlangıç menülerini güzelleştiren balık çorbası tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.