ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ PALAMUT KÖFTESİ

Palamut köftesi

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Palamut köftesi tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 büyük boy palamut
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı çam fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 limonun suyu
  • 3 yemek kaşığı galeta unu

Kızartmak için

  • 1 su bardağı zeytinyağı

Palamut köftesi Nasıl Yapılır

  • Palamutu temizleyip bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Kılçıkları kolayca ayrılacak kadar haşlayıp ocaktan alın.
  • Suyunu süzüp siyah etini, derisini ve kılçıklarını temizleyin. Kalan eti bir kaba alın. Ekmek içini hafifçe ıslatıp balık etine ekleyin.
  • Soğanı rendeleyip fazla suyunu süzün ve ilave edin. Hafifçe yumurtayı ekleyip tüm malzemeyi karıştırın.
  • Çam fıstığı, kuş üzümü, tarçın, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yassılaştırın.
  • Galeta ununa bulayıp zeytinyağında her iki tarafını da kızartın. Sıcak servis yapın.

Ana yemeklerde sunabileceğiniz palamut buğulama veya soslu palamut tariflerine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.