ANASAYFA TARİFLER MARMARA YEMEKLERİ FIRINDA PALAMUT

Fırında Palamut

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Palamut Tarifi İçin malzemeler

  • 4 palamut
  • 4 soğan
  • 3 domates
  • 4 sivri biber
  • 2 limon
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

Fırında Palamut Nasıl Yapılır?

  • Tarife başlamadan önce balıkları temizleyip yıkayın. Soğanı piyazlık doğrayıp biraz tuzla ovun.
  • Domates ve biberleri küçük küçük doğrayıp maydanozu kıyın. Tuz, karabiber ve limon suyu ilave edip tüm malzemeyi bir kapta harmanlayın.
  • Hazırladığınız karışımın yarısını balıkların içine doldurun. Balıtları hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Kalan malzemeyi üzerlerine serpip önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında pişirin.
  • Balıkları servis tabaklarına alıp limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Püf noktaları ve pratik ipuçlarıyla nefis soslu palamut tarifine de göz atın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.