ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ PALAMUT SİLKMESİ

Palamut Silkmesi

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Palamut Silkmesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 palamut
  • 2 patates
  • 1 soğan
  • 1 limon
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1/4 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Palamut Silkmesi Nasıl Yapılır?

Kolayca uygulanabilen balık tarifleri arasında üst sıralarda. Patateslerin kabuklarını soyup ince halka dilimleyin. Soğanı halka kesin.

Geniş bir tencereye zeytinyağını aktarın. Sırasıyla soğanları, patatesleri ve en üste de dilimlenmiş palamutları dizin. Kabukları soyulmadan yuvarlak kestiğiniz limonları balıkların üzerine yerleştirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve kırmızı pul biber serpip sıcak servis yapın.

Palamut
En çok tercih edilen balık türüdür. Eti bol ve lezzetlidir. Genellikle dilimlenerek yağda kızartılarak pişirilir.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!