ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ PALAMUT SİLKMESİ

Palamut Silkmesi

Palamut, en çok tercih edilen balık türüdür. Eti bol ve lezzetlidir. Genellikle dilimlenerek yağda kızartılarak pişirilir.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Palamut Silkmesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 palamut
  • 2 patates
  • 1 soğan
  • 1 limon
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1/4 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Palamut Silkmesi Nasıl Yapılır?

  • Kolayca uygulanabilen balık tarifleri arasında üst sıralarda. Patateslerin kabuklarını soyup ince halka dilimleyin. Soğanı halka kesin.
  • Geniş bir tencereye zeytinyağını aktarın. Sırasıyla soğanları, patatesleri ve en üste de dilimlenmiş palamutları dizin.
  • Kabukları soyulmadan yuvarlak kestiğiniz limonları balıkların üzerine yerleştirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kısık ateşte 30 dakika pişirin.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve kırmızı pul biber serpip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!