ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ KIZARMIŞ ÇUBUK PALAMUT, ELMA ROKA SALATA, AİOLİ SOS

Kızarmış Çubuk Palamut, Elma Roka Salata, Aioli Sos

Kızarmış Çubuk Palamut, Elma Roka Salata, Aioli Sos

Kızarmış palamut çıtırları, sarımsaklı aioli dip sos, elmalı roka salatası... Hızlı pratik bir tarif. 

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

gastrokantv İstanbul Okan Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencileri ve eğitmenleri...
3 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kızarmış Çubuk Palamut, Elma Roka Salata, Aioli Sos Tarifi İçin malzemeler

Balık İçin;

  • 1 adet Palamut, Fileto Kesilmiş
  • 1 yemek kaşığı Mısır Unu
  • Tuz – Karabiber 

Kızartmak için:

  • Ayçiçek Yağı

Salata İçin;

  • ½ Demet Roka
  • 30 gr Tulum Peyniri
  • 10 gr Kuru Üzüm
  • ¼ Elma
  • Bir tutam Çörek Otu
  • Zeytinyağı
  • Limon suyu
  • Tuz – Karabiber

Aioli Sos için;

  • 100 gr Mayonez
  • 2 yemek kaşığı Taneli Hardal
  • 1 yemek Kaşığı Limon Suyu
  • Yarım Limon Zest
  • 1 diş Sarımsak
  • Tuz – Karabiber  

Kızarmış Çubuk Palamut, Elma Roka Salata, Aioli Sos Nasıl Yapılır?

Balık için;

  • Bir tavaya ay çiçek yağını alın ve yüksek ateşe oturtun.
  • Palamutları kılçıksız çubuklar şekilde doğrayın.
  • Mısır ununa yeteri kadar tuz ve karabiber ekleyin.
  • Hamsileri una bulayın, fazla unu üzerinden atın. Kızgın yağda kısa süre kızartın

Salata için;

  • Elmayı ince dilimler şeklinde doğrayın.
  • File bademi kavurun.
  • Tüm malzemeleri karıştırarak salatayı oluşturun.

Aioli sos için;

  • Sarımsağı ezin.
  • Tüm malzemeleri homojen şekilde karıştırın.
  • Gerekirse tuz ve karabiber ekleyin.

Not: Hamsi, mezgit gibi istenilen tüm balıklar ile yapılabilir. 

Afiyet olsun :)

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!