ANASAYFA LEZZET'TEN HABERLER YÖRESEL KÖFTE TARİFLERİ: AĞIZLARI SULANDIRACAK 17 KÖFTE TARİFİ

YÖRESEL KÖFTE TARİFLERİ: AĞIZLARI SULANDIRACAK 17 KÖFTE TARİFİ

Yöresel köfteler nelerdir? Türk mutfağında çok sevilen birbirinden lezzetli köfte tariflerini sizler için derledik. İşte, sofralarınızı ziyafete dönüştürecek 17 yöresel köfte tarifi:
Yöresel Köfte Tarifleri: Ağızları Sulandıracak 17 Köfte Tarifi

Türk mutfağında nereye giderseniz gidin yöresel yemeklerin yeri bir başkadır. Ancak iddialı olduğumuz bir konu daha var, o da yöresel köfteler. Ülkemizde kendine has köfteleriyle bilinen birçok şehrimiz var. Ama İnegöl, Akçaabat, Tekirdağ köftesi gibi bazı köfte çeşitleri daha ön plana çıkıyor. Biz de evlerinde yöresel tatlar denemek isteyenler için birbirinden lezzetli köfte tariflerini bir araya getirdik. Yöresel köfteler nelerdir diye merak edenler için, işte Türk mutfağından en sevilen 17 nefis yöresel köfte tarifi:



Karadeniz mutfağının her yemeği eşsiz bir lezzette olsa da, akçaabat köftesinin yeri bir başkadır. Trabzon ile özdeşleşen akçaabat köfte, dana eti ile hazırlanır.



Bursa denildiğinde ilk akla gelen yemeklerden biri de inegöl köftedir. Yağsız kıyma ile hazırlanan inegöl köfte genelde ızgarada pişirilerek servis edilir.



Adana mutfağından yayılan fellah köfte, ince bulgur ve irmik ile hazırlanır. Arapça'da 'çiftçi' anlamına gelen bu köfte, sarımsaklı yoğurt eşliğinde sunulur. Fellah köfte tarifinin detaylarından videolu anlatımını izleyebilirsiniz.



Adından anlaşılacağı gibi İzmir mutfağından yayılan bu köfte yalnızca Türk mutfağında değil, Yunan mutfağında da ilgi görmektedir. Domates sos eşliğinde sunulan İzmir köfte, patates, domates ve biberle zenginleştirilir.



Nevşehir'in en gözde yemeklerinden biri olan Ürgüp köftesi, patates, soğan ve irmik ile hazırlanır. Ortalama 30 dakikada hazırlanan bu köfte, fındık yağında kızartıldıktan sonra servis edilir.



Diyarbakır mutfağında sık sık tüketilen patlıcan dizme, hem köfte, hem de kebap çeşidi olarak bilinir. İnce dilimlenmiş patlıcan, köfte ve domates sosuyla hazırlanan bir yemektir.



Kıyma, sarımsak ve mengen peyniri ile hazırlanan Bolu köftesi, Karadeniz mutfağının favorilerinden biridir. Köfte harcı 1 gece dinlendirildikten sonra pişirilir ve söğüş ile birlikte servis edilir.