ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER LEVREK NASIL TEMİZLENİR? LEVREK BALIĞI AYIKLAMA TEKNİKLERİ

LEVREK NASIL TEMİZLENİR? LEVREK BALIĞI AYIKLAMA TEKNİKLERİ

Levreğin faydaları nelerdir? Levrek balığı nasıl temizlenir ve fileto çıkarılır? Levrek balığının kılçıkları nasıl ayıklanır? İşte, adım adım levrek temizleme ve pişirme teknikleri:
Levrek Nasıl Temizlenir? Levrek Balığı Ayıklama Teknikleri

Moronidae familyasının bir üyesi olan levrek balığı, ılık ve soğuk denizlerde yaşar. Derisi iri pullarla örtülü olan bu balık, temizlenmeden tüketilmemelidir. Levreği boyu 40-100 cm, ağırlığı ise 8-10 kg arasındadır. Büyük çeşitleri 15 kg'ya kadar çıkabilir. Levrek balığının eti çok lezzeti ve yağsızdır. Taze olarak tüketilmelidir. Her mevsimde bulmak mümkün olsa da Mayıs-Kasım ayları en bol görüldüğü dönemdir. Ülkemizde Marmara, Akdeniz ve Karadeniz'de görülmektedir. Farklı şekillerde pişirilebilir. Levrek balığı ile ne tür yemekler yapacağınızı bilmiyorsanız, levrek tarifleri sayfamızdan ilham alabilirsiniz. Peki, levrek nasıl temizlenir ve filetosu çıkartılır? İşte, adım adım levrek temizleme yöntemleri:


Levrek Nasıl Temizlenir?

  • Levreği temizlemek için ilk olarak bıçak yardımıyla pullarını kazıyın.
  • Solungaçların birleştiği yeri bıçakla kesin.
  • Karın kısmını bıçak ile ikiye ayırın. Tamamen kopmamasına özen gösterin.
  • Açtığınız karın kısmından iç organlarını ve kılçıklarını çıkartın.
  • Levrek fileto çıkarma işlemi için, baş veya kuyruk kısmından başlayabilirsiniz.
  • Fileto işlemini elinizle veya bıçakla dikkatli bir şekilde yapabilirsiniz.
  • Levreğin içini güzelce ayıklayıp siyahlık kalmadığından emin olduktan sonra, tuzlayarak 20 dakika marine edin.


Levrek Balığı Nasıl Pişirilir?

Levreği marine ederek veya sade bir şekilde pişirebilirsiniz. Levrek balığı, fırında, kızartma, ızgara, güveç, haşlama ve buğulama yöntemleriyle pişirilebilir. Lezzetli olması için pişirmeden önce marine etmenizi öneriyoruz. Marine sosu olarak bir kabın içerisine sıvı yağ, limon suyu, tuz ve pul biber ekleyin. Levreği bu karışıma batırarak 15 dakika bekletin. Ardından istediğiniz yöntemle pişirebilirsiniz.


Levreğin Faydaları Nelerdir?

  • A, B ve D vitamini içeren levrek balığı, kış hastalıklarına karşı vücudu korur.
  • İçerisinde bulunan iyot ve magnezyum sayesinde, kemikleri güçlendirir.
  • Bol miktarda protein içererek kasları güçlendirir.
  • Sindirilmesi kolaydır, şişkinliğe neden olmaz.
  • Diyabet hastaları için de önerilen besinlerden biridir.
  • Kötü kolesterolü düşürür. Kalp ve damar hastalarına önerilir.
  • Haftada 2 kez tüketildiğinde vücuda enerji verir, yorgunluğu giderir.
  • İçeriğinde bulunan fosfor sayesinde göz sağlığını destekler.


En Lezzetli Levrek Tarifleri


Şunlara da göz atın;


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!