ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER KURBAN BAYRAMI'NA ÖZEL ETLİ YEMEKLER: 10 NEFİS TARİF

KURBAN BAYRAMI'NA ÖZEL ETLİ YEMEKLER: 10 NEFİS TARİF

Kurban bayramında ne yemek yapsam? diyenleri böyle alalım. İşte, Kurban Bayramı'na özel, sofraları ziyafete dönüştürecek 10 geleneksel etli yemek tarifi:
Kurban Bayramı'na Özel Etli Yemekler: 10 Nefis Tarif

Kurban Bayramı'nda ne yemek yapsam? diyenler için birbirinden lezzetli tarifleri yazımızda derledik. Kalabalık sofralara çok yakışacak, yumuşacık kıvamıyla ağzınızda dağılacak, hem sağlıklı, hem de lezzetli et yemeklerine sofranızda büyük bir yer açın. İşte, bayramda hazırlayabileceğiniz 10 geleneksel etli yemek:



Malzemeler;

  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1.5 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 0.5 Kahve Fincanı Sirke
  • 1 Çorba Kaşığı Domates Salçası
  • 6 Su Bardağı Su
  • 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  • 3 Diş Sarımsak
  • 1 Çay Kaşığı Kimyon
  • 15 Adet Arpacık Soğan
  • 500 Gram Kuşbaşı Kuzu Eti
  • 2 Çorba Kaşığı Tereyağı
  • 1 Su Bardağı Nohut 


Yapılışı: Akşamdan ıslattığımız nohudu haşlayıp süzelim. Etimizi tencereye alıp suyunu salıp çekene dek pişirelim. Üzerine tereyağı, soğan ve sarımsağı ekleyelim. 10dakika kavuralım ve salçayı ekleyelim. Salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım. 6-7 su bardağı sıcak su ekleyelim. Nohut, sirke, tuz ve baharatları ekleyelim. 90 dakika kısık ateşte kapağını sık sık açmadan pişirelim.  90 dakika sonunda kapağını açıp yüksek ateşte 5 dakika kaynatıp servis edelim. 



Malzemeler;

  • 200 gram kuşbaşı dana eti
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 4 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı Pul biber
  • 3 adet patlıcan
  • 8 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • Yarım çay bardağı su


Yapılışı: Eti toprak güvece veya kalın tabanlı bir tencereye alalım. Tenceredeki etleri, kısık ateşte etler suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirelim. Etlerin üzerine zeytinyağını ekledikten sonra yanına soğanlarını ilave edelim. Biberleri de tencereye ekleyip kavurun. Domates ve tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları yemeklik doğrayalım. Daha sonra patlıcan, sarımsak ve domatesleri ekleyelim. Salçasını, tuz ve baharatlarını da ilave ettikten sonra tencereyi güzelce karıştırarak 5 dakika kavuralım. Yarım çay bardağı su ekleyelim. Yemek kaynayınca altını kısalım ve tencerenin ağzını alüminyum folyo ile saralım. 40-45 dakika pişirelim. Sıcak servis edelim. 



Malzemeler;

  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 250 gr kuzu kuşbaşı eti
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 4 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 4 su bardağı oda sıcaklığında su
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz 


Yapılışı: Fasulyeleri bir gece önceden yıkayıp üzerini geçecek kadar su ile ıslayalım. Kalın tabanlı çelik tencereyi ocağa alalım ve iyice ısıtalım. İçerisine Ayçiçek yağını ve etleri ekleyip sürekli karıştırarak suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Yemeklik doğradığınız soğanları ilave edip soğanlar yumuşayana kadar kavuralım. Salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar karıştıralım. Toz biberi ekleyelim. Fasulyelerin suyunu süzüp tencereye dökelim ve yemeğin suyunu ekleyelim. Kaynayana kadar yüksek ateşte tutup kaynayınca altını kısalım ve yaklaşık bir saat pişirelim. Fasulyeleriniz diri kaldıysa sıcak su ekleyerek biraz daha pişirebilirsiniz. Yemeğimiz piştiğinde kapağı açık şekilde yüksek ateşte 2 3 dakika kaynatalım ve servis edelim. 



Malzemeler;

  • 250 g kuşbaşı et
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı nohut
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 5 su bardağı su 


Yapılışı: Nohutları 8 saat öncesinden ılık suya ıslayalım. Etleri kalın tabanlı bir tencereye Ayçiçek yağıyla beraber alıp kavuralım. Yemeklik doğradığınız soğanları ve biberleri ilave edip soğanlar yumuşayana kadar kavuralım. Salçaları da ekleyip kokusu çıkana kadar karıştıralım. Toz biberi ve karabiberi ekleyelim. Nohutların suyunu süzüp tencereye dökelim ve yemeğin suyunu ekleyelim. Kaynayana kadar yüksek ateşte tutup kaynayınca altını kısalım ve yaklaşık 40 dakika pişirelim. Yemeğimiz piştiğinde kapağı açık şekilde yüksek ateşte 2 3 dakika kaynatalım ve servis edelim. 



Malzemeler;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 750 gr. kuzu kuşbaşı et
  • 15 – 20 adet arpacık soğan
  • 4 – 5 diş sarımsak
  • 4 – 5 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı Tuz
  • 1 çay kaşığı Karabiber
  • 1 çay kaşığı Toz kırmızı biber
  • 3 adet domates
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 çay kaşığı Kuru kekik 


Yapılışı: Ayçiçek yağı ve tereyağını tavaya alıp kızdıralım. Etleri içerisine alıp orta ateşte 15 dakika kavuralım. Arpacık soğan ve sarımsakları ekleyelim, 5 dakika soteleyelim. İri doğranmış biberleri ekleyip 5 dakika daha soteleyelim. Küp doğradığınız domatesleri ekleyip 3 dakika karıştıralım. Et suyunu ve kuru kekik dışındaki baharatları ekleyip, altını kısıp, kapağını kapatıp 40 dakika pişirelim. Ocaktan almadan kuru kekik serpelim ve servis edelim. 



Malzemeler;

  • Yarım kg kuşbaşı dana eti
  • 5 adet çarliston biber
  • 4 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 1 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber, Pul biber, Kekik, Tuz 


Yapılışı: Biber, patlıcan ve kabağı iri parçalar halinde doğrayalım. Ayrı bir kapta domateslerin kabuğunu soyup irice doğrayalım. Güveçte tereyağını eritelim, ince kıyılmış soğan ve sarımsağı, salçaları da ekleyip soğan pembeleşene kadar kavuralım. Kuşbaşı eti ekleyip yüksek ateşte 5 dakika kavuralım. Ardından biber, patlıcan ve kabağı güvece alalım. Domatesleri de ekledikten sonra kaynar suyu güvece döküp baharatları atalım. Et yumuşadıktan sonra tuzunu ekleyelim ve ağzını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakalım. Sıcak servis edelim. 



Malzemeler;

  • 250 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 1 küçük kuru soğan
  • 350 gram havuç
  • 75 gr tereyağı
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı et suyu 
  • Karabiber, kırmızı pul biber, az miktar tarçın  


Yapılışı: Kuşbaşı eti üzerinden kefini alarak 45 dakika haşlayalım.  Et haşlandıktan sonra suyu pilav için ayıralım. Etleri çok ince doğranmış kuru soğan, ince jülyen doğranmış havuç ve yağın bir kısmını ilave ederek kavuralım. Pilav için ayrılan 2 bardak et suyunu tencereye alalım, daha önceden ıslatılmış pirinci iyice yıkayalım ve suya salalım. Kaynadıktan sonra orta ateşte pişirelim ve ayrılan yağ ile pilav yağlayalım. Pilavı 15 dakika dinlendirelim ve tabağa aldıktan sonra yüzüne karabiber, kırmızı pul biber, bir miktar tarçın ilave ederek servis edelim.