ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ BEYRAN ÇORBASI (GAZİANTEP)

BEYRAN ÇORBASI (GAZİANTEP)

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Beyran çorbası (Gaziantep) tarifi için malzemeler
  • 1 kg kuzu incik
  • 2 çay bardağı pirinç
  • 5~6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 8 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
Beyran çorbası (Gaziantep) Nasıl Yapılır

Düdüklü tencereye kuzu etini, kabuklarını soyduğunuz bütün sarımsakları ve suyu ekleyip haşlayın. Haşladığınız eti didikleyin. Et suyunu ve yıkadığınız pirinci ekleyip pirinci haşlayın. Üzerine tereyağı, salça, pul biber, tuz ve karabiberi ilave edip 2-3 dakika kaynatın. Etleri ilave edip 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Gaziantep Mutfağı’nın sabah kahvaltısındaki vazgeçilmez çorbasıdır. Dilerseniz limon suyu da ekleyebilirsiniz.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:38:09

Tarifte limon tuzu yok ..dilerseniz denmiş ama ekşisiz de olmazz

Misafir12.10.2016 17:39:20

Tarifte limon tuzu yok ..dilerseniz denmiş ama ekşisiz de olmazz

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!