ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ RAMAZAN YEMEKLERİ BAYRAM YEMEĞİ TARİFLERİ KUZU HAŞLAMA

Kuzu haşlama

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kuzu haşlama tarifi için malzemeler

  • 4 parça kuzu incik
  • 2 soğan
  • 3 patates
  • 2 havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • Kıvırcık maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Kuzu haşlama Nasıl Yapılır

Adım Adım Kuzu Haşlama Tarifi:

Yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinen kuzu eti; kuzu kaburga veya kuzu incik gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Protein bakımından zengin olan bu besin, lif kaynağı olarak da bilinir. Kas ve kemik gelişimini sağladığı için, çocuklara ve sporculara önerilen besinler arasındadır. Haşlama, ızgara veya kızartma tekniğiyle pişirilir. Diyet listelerinde de yer verilen kuzu eti, ayda bir kez tüketildiğinde sinir sistemini güçlendirir. Malzemeleriniz hazırsa, kuzu haşlama tarifine geçebiliriz.

  • İlk olarak kuzu incikleri, kabukları soyulmuş bütün soğanlarla birlikte orta boy tencereye alın. Üzerine 3 su bardağı su ilave edip, biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Başka bir tencerede tereyağını eritin. Kabuklarını temizlediğiniz havuçları ilave edip kavurun. Un ekleyerek 2-3 dakika daha kavurun.
  • Kavurduğunuz malzemeyi ete ilave edin. Patatesleri soyun ve büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölüp ekleyin. Limon suyu, tuz ve karabiberi ilave edin.
  • Patatesler yumuşayınca tencereyi ocaktan alın. Hazırladığınız haşlamanın üzerine kıvırcık maydanoz serpiştirin.
  • Kuzu haşlamayı, acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kuzu Haşlamanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Kuzu etini pişirirken fazladan su ilave edilmemelidir.
  • Eti pişirirken kemiklerinden ayrılana kadar bekleyin. Bu sayede daha kolay parçalayabilirsiniz.
  • Haşlama işlemi sırasında tencerede oluşan köpükleri delikli bir süzgeç ile alın. Böylece etiniz berrak su ile haşlanacaktır.
  • Aromatik bir tat elde etmek için, sevdiğiniz baharatları pişirme işleminin sonlarına doğru ekleyin.
  • Kuzu etini haşladıktan sonra, suyunu cam bir kavanoza dökün. Et suyunu makarna ve pilav tariflerinde kullanabilirsiniz.

1 Porsiyon Kuzu Haşlama Kaç Kaloridir?

  • Ev yapımı kuzu haşlamanın bir porsiyonu, yaklaşık 90 kaloridir. Besin değerleri yüksek olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

    Siz de besin değeri yüksek olan tarifler arıyorsanız; pratik bir şekilde hazırlanan ve sebzelerle harmanlanan et yemeklerine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.