Kuzu Haşlama

Yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinen kuzu eti; kuzu kaburga veya kuzu incik gibi birçok tarifte kendine yer bulur. Protein bakımından zengin olan bu besin, lif kaynağı olarak da bilinir. Kas ve kemik gelişimini sağladığı için, çocuklara ve sporculara önerilen besinler arasındadır. Haşlama, ızgara veya kızartma tekniğiyle pişirilir. Diyet listelerinde de yer verilen kuzu eti, ayda bir kez tüketildiğinde sinir sistemini güçlendirir. Kuzu haşlama nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, kuzu haşlama tarifine geçebiliriz.
Siz de besin değeri yüksek olan tarifler arıyorsanız; pratik bir şekilde hazırlanan ve sebzelerle harmanlanan dana haşlama tarifine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
40 dakika

Kuzu Haşlama Tarifi İçin malzemeler
- 4 parça kuzu incik
- 2 soğan
- 3 patates
- 2 havuç
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 limonun suyu
- Kıvırcık maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Kuzu Haşlama Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kuzu incikleri, kabukları soyulmuş bütün soğanlarla birlikte orta boy tencereye alın. Üzerine 3 su bardağı su ilave edip, biraz yumuşayıncaya kadar haşlayın.
- Başka bir tencerede tereyağını eritin. Kabuklarını temizlediğiniz havuçları ilave edip kavurun. Un ekleyerek 2-3 dakika daha kavurun.
- Kavurduğunuz malzemeyi ete ilave edin. Patatesleri soyun ve büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölüp ekleyin. Limon suyu, tuz ve karabiberi ilave edin.
- Patatesler yumuşayınca tencereyi ocaktan alın. Hazırladığınız haşlamanın üzerine kıvırcık maydanoz serpiştirin.
- Kuzu haşlamayı, acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Kuzu Haşlamanın Püf Noktaları Nelerdir?
- Kuzu etini pişirirken fazladan su ilave edilmemelidir.
- Eti pişirirken kemiklerinden ayrılana kadar bekleyin. Bu sayede daha kolay parçalayabilirsiniz.
- Haşlama işlemi sırasında tencerede oluşan köpükleri delikli bir süzgeç ile alın. Böylece etiniz berrak su ile haşlanacaktır.
- Aromatik bir tat elde etmek için, sevdiğiniz baharatları pişirme işleminin sonlarına doğru ekleyin.
- Kuzu etini haşladıktan sonra, suyunu cam bir kavanoza dökün. Et suyunu makarna ve pilav tariflerinde kullanabilirsiniz.
1 Porsiyon Kuzu Haşlama Kaç Kaloridir?
- Ev yapımı kuzu haşlamanın bir porsiyonu, yaklaşık 90 kaloridir. Besin değerleri yüksek olan bu tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?