ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ EDİRNE USULÜ CİĞER TAVA

Edirne Usulü Ciğer Tava

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Edirne Usulü Ciğer Tava Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr kuzu ciğeri
  • 5 sivri biber
  • 2 kırmızı soğan
  • 1 çorba kaşığı sumak
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 100 gr un
  • Tuz

Kızartmak için

  • ayçiçeği yağı

Edirne Usulü Ciğer Tava Nasıl Yapılır?

  • Soğanları soyup piyaz şeklinde doğrayın. Sumak, tuz ve maydanozu ilave edip harmanlayın.
  • Ciğerin zarını soyup damar ve sinirlerinden ayırın. Yaprak inceliğinde dilimler kesin. Ciğer dilimlerini una bulayın.
  • Ayçiçeği yağını tavada kızdırıp ciğerleri birer dakika kadar çevirerek kızartın. Tuzla tatlandırıp servis tabağına alın. Garnitür ile birlikte servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!