ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ EDİRNE USULÜ CİĞER TAVA

Edirne Usulü Ciğer Tava

Edirne mutfağının en özgün yemeklerinden biri olan ciğer tava, genellikle kuzu ciğeri ile hazırlanır. Soğan ve maydanoz, ciğerin daha lezzetli olmasını sağlar. Lokum gibi kızartılan ciğerler, baharat ve sosla buluşturulur. Çoğunlukla dışarıdan hazır olarak alınan ciğer tavanın yapımı ise oldukça basittir. Hazırlaması 10, pişirmesi ise 5 dakika olan ciğer tava, kalabalık sofralarında vazgeçilmezidir. Peki, nefis mi nefis ciğer tava nasıl yapılır? Listedeki malzemeler hazırsa, evde ciğer tava yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak tavuk ciğeri ve yaprak ciğer tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Edirne Usulü Ciğer Tava Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 200 gr kuzu ciğeri
  • 5 sivri biber
  • 2 kırmızı soğan
  • 1 çorba kaşığı sumak
  • 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 100 gr un
  • Tuz

Kızartmak için

  • ayçiçeği yağı

Edirne Usulü Ciğer Tava Nasıl Yapılır?

  • Soğanları soyup piyaz şeklinde doğrayın. Sumak, tuz ve maydanozu ilave edip harmanlayın.
  • Ciğerin zarını soyup damar ve sinirlerinden ayırın. Yaprak inceliğinde dilimler kesin. Ciğer dilimlerini una bulayın.
  • Ayçiçeği yağını tavada kızdırıp ciğerleri birer dakika kadar çevirerek kızartın. Tuzla tatlandırıp servis tabağına alın. Garnitür ile birlikte servis yapın.
  • Ciğer tavayı, acılı ezme ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Ciğer Tava Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte kullanacağınız ciğerlerin ufak ufak doğranmasına özen gösterin. Bu sayede daha çabuk pişer ve kabuk oluşmaz.
  • Ciğerleri temizledikten sonra, 15 dakika süzgeçte bekleterek süzülmesini sağlayabilirsiniz.
  • Ciğerlerin aromatik bir tadı olması için, poşet içerisine un, mısır unu ve tuz koyun. Ciğerleri de bu poşete koyarak ağzını kapatıp çalkalayın. Bu sayede daha iyi harmanlanır.
  • Kızarttığınız ciğerleri, kağıt havluda bekleterek fazla yağını süzdürün.

1 Porsiyon Ciğer Tava Kaç Kalori?

  • Ciğer tavanın bir porsiyonu, yaklaşık 175 kaloridir. Kolesterolü yükseltebileceği için ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!