ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ MANGALDA KUZU PİRZOLA

Mangalda kuzu pirzola

Protein ve çinko bakımından zengin olan kuzu eti,  dünyanın birçok yerinde kaburga kemikleri ile hazırlanıyor.  Pirzolanın en sevilen çeşidi kuzu etidir ve kas gelişimini desteklediği için sporcu listelerinde yer alır. Bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra, kemik erimesi riskini de düşürür. Pişirdikçe yumuşayan bu besin, en az ayda bir kez tüketilmelidir. Özellikle gelişim çağındaki çocuklar için önerilen yemekler arasında yer alır. Malzemeleriniz hazırsa, mangalda kuzu pirzola nasıl yapılır gelin birlikte görelim:

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mangalda kuzu pirzola tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 12 kuzu pirzola
  • 1 havuç
  • 1 patlıcan
  • 1 dolmalık kırmızıbiber
  • 4 kiraz domates
  • Biberiye

Marine sos için

  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım yemek kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay karabiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon

Mangalda kuzu pirzola Nasıl Yapılır

  • Marine sos için ayçiçek yağı, biber salçası, yoğurt, hardal ve diğer baharatları derin bir kapta karıştırın.
  • Kuzu pirzolaları bu sosun içerisinde 3-4 saat kadar bekletin.
  • Pirzolalar marine edilirken mangalı yakın ve ızgara telini üzerine yerleştirip soğan halkası ile silin.
  • Sos ile harmanlanan pirzolaları ızgara telinin üzerine yerleştirin ve pişirin.
  • Önceden dilimlenmiş patlıcan, havuç ve kırmızıbiberi mangalda közleyin. Sebzeleri servis tabağına alın ve üstüne pirzolaları yerleştirip kiraz domates ve biberiye ile süsleyin.
  • Kuzu pirzolayı, sebzeli bulgur pilavı ve yemeklerin yanına çok yakışan kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Mangalda Kuzu Pirzolanın Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarife başlarken ızgara telini soğanla temizlemek oldukça önemlidir. Bu sayede tel temizlenir ve soğan aroması etlere daha kolay geçer.
  • Marine işlemi sırasında mangalı yakmalı ve ızgara telinin ısısını arttırmalısınız.
  • Pişirme işlemi sırasında ete çatalla dokunmamaya dikkat edin.
  • Pirzola suyunun akmaması için, pişirirken üzerine bastırmayın.

1 Porsiyon Mangalda Kuzu Pirzola Kaç Kaloridir?

  • Besin değeri oldukça yüksek olan kuzu pirzolanın bir porsiyonu, ortalama 315 kaloridir. Yağ bakımından zengin olduğu için diyet listelerinde küçük, sporcu listelerinde ise orta porsiyonlarla tüketilmesi önerilir.

    Öğle ve akşam öğünlerinde hem sağlıklı, hem de doyurucu tarifler hazırlamak için et yemeklerine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.