Bayram Kebabı

Kuzu bonfile eti ile kolayca hazırlayabileceğiniz bir kebap tarifimiz var. Bezelye, havuç, soğan , biber ve kereviz ile hazırlanan bayram kebabı, sofraların renklenmesini sağlayacak. Peki, kalabalık sofralarda sunabileceğiniz bayram kebabı nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, evde bayram kebabı tarifi için detaylara geçebiliriz.
Alternatif olarak orman kebabı ve tepsi kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Bayram Kebabı Tarifi İçin malzemeler
- 12 arpacık soğan
- 500 gr kuzu bonfile
- 2 patates
- 1 havuç
- 2 kırmızı biber
- 2 kereviz sapı
- 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
- Tuz
Bayram Kebabı Nasıl Yapılır?
- Soğanların kabuklarını soyup kuşbaşı şeklinde doğranmış etlerle birlikte kavurun. Kapağını kapatıp bıraktığı suyu çekmesini bekleyin.
- Sebzelerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Sırayla patates, havuç, kereviz sapı ve kırmızıbiberi tencereye ilave edip kavurmaya devam edin.
- Dondurulmuş bezelyeleri ekleyin. Üzerlerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tuzla tatlandırın.
- Sebzeler pişip, etler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Bayram Kebabı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Kebap için kullanacağınız eti bir süre buzdolabında, ardından oda sıcaklığında bekleterek çözünmesini sağlayın.
- Havuç, patates ve kereviz sapının pişme süresi daha kısa olduğu için, daha sonradan ilave edin.
- Yemeğin baharatlarını son aşamada eklemeye özen gösterin.

Dergide bu ay neler var?