Etli Kuru Fasulye

Türk mutfağı denilince ilk akla gelen yemeklerden biri kuru fasulyedir elbet. İçine bir de et eklendi mi tadından yenmez. Özellikle bayram yemeklerinde ve kalabalık sofralarda mutlaka yer verilir. Peki, etli kuru fasulye nasıl yapılır? Malzemeleri hazırlayıp kolları sıvadıysanız, nefis mi nefis bir sofra için etli kuru fasulye yapımına geçebiliriz.
Etsiz sevenler için klasik kuru fasulye tarifini de buraya bırakıyoruz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
45 dakika

Etli Kuru Fasulye Tarifi İçin malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1 domates
- 1 soğan
- 3 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 350 gr parça dana eti
- 3-5 tane kurutulmuş arnavut biberi
- Sıcak su
- Tuz, karabiber
Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?
- Kuru fasulyeleri bir gece önceden suda ıslatın. Ertesi gün suyunu süzüp yıkayın.
- Soğanları küçük küçük doğrayın ve bu esnada düdüklü tencere içerisine yağ ekleyerek kızdırın.
- Dana etini kuşbaşı parçalar haline getirin ve soğanlarla birlikte düdüklü tencereye atın.
- Eti suyunu çekene kadar pişirin. Ardından salça, tuz ve ıslatılmış kuru fasulyeleri üzerine ekleyin.
- Fasulyelerin üzerine yaklaşık 3-3.5 su bardağı su ekleyin.
- Arnavut biberleri de ilave edip baharatları ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve ortalama 30 dakika pişirin.
- Ardından fasulyelerin pişip pişmediğini kontrol edin.
- Etli kuru fasulyeyi pirinç pilavı ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Etli Kuru Fasulye Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Öncelikle tarifte dana eti yerine kuzu kuşbaşı da kullanabilirsiniz.
- Eğer su bitmesine rağmen fasulyeler tam olarak haşlanmadıysa, bir bardak su ilave edebilirsiniz.
- Fasulyeleri bir gece önce ıslatırken içerisine bir çay kaşığı tuz atın.
- Fasulyenin içerisine hem domates, hem de biber salçası kullanarak lezzetini arttırabilirsiniz.
1 Porsiyon Etli Kuru Fasulye Kaç Kalori?
- Etli kuru fasulyenin bir porsiyonu, yaklaşık 235 kaloridir. Ölçülü bir şekilde tüketilmelidir.

Dergide bu ay neler var?