ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ NİŞE HELVASI

Nişe Helvası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nişe Helvası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı Antep pekmezi
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ
  • 3.5 çorba kaşığı buğday nişastası (nişe)
  • Yarım su bardağı antep fıstığı ya da iri kıyılmış ceviz

Nişe Helvası Nasıl Yapılır?

  • Tencerede yarım su bardağı su ve pekmezi karıştırın. Yağı ilave edip yağ ve pekmez iyice eriyinceye kadar karıştırın.
  • Yarım su bardağı suda nişastayı ezin. Boza kıvamındaki karışımı pekmezli suya azar azar akıtarak karıştırın.
  • İyice koyulaşıp tane tane olunca tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Servis tabağına alıp antepfıstığı ile süsleyin. Servis yapın.

Farklı bir versiyonu olan pekmez helvası tarifini de deneyin.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!