Nişe Helvası

Nişe Helvası
23 Ağustos 2021
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Nişe Helvası için

Malzemeler

  • 1 su bardağı Antep pekmezi
  • 1 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ
  • 3.5 çorba kaşığı buğday nişastası (nişe)
  • Yarım su bardağı antep fıstığı ya da iri kıyılmış ceviz
Nişe Helvası

Nasıl Yapılır

  1. Tencerede yarım su bardağı su ve pekmezi karıştırın. Yağı ilave edip yağ ve pekmez iyice eriyinceye kadar karıştırın.
  2. Yarım su bardağı suda nişastayı ezin. Boza kıvamındaki karışımı pekmezli suya azar azar akıtarak karıştırın.
  3. İyice koyulaşıp tane tane olunca tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  4. Servis tabağına alıp antepfıstığı ile süsleyin. Servis yapın.

Farklı bir versiyonu olan pekmez helvası tarifini de deneyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo