ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ ANTEP USULÜ YEŞİL ZEYTİN PİYAZI

Antep Usulü Yeşil Zeytin Piyazı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Antep Usulü Yeşil Zeytin Piyazı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 400 g Hatay kırma yeşil zeytin
  • 3~4 dal maydanoz
  • 4~5 dal taze soğan
  • 1 kırmızı kapya biberi
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz

Sosu için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Tuz

Antep Usulü Yeşil Zeytin Piyazı Nasıl Yapılır?

Yeşil zeytini geniş bir servis tabağına alın. İnce kıydığınız maydanoz, taze soğan, kırmızı kapya biberi ve iri çekilmiş cevizi ilave edip harmanlayın. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp piyazın üzerine gezdirin. Karıştırıp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!