ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ SOĞAN DOLMASI

Soğan Dolması

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Soğan Dolması Tarifi İçin malzemeler

  • 7 soğan
  • 150 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası

Soğan Dolması Nasıl Yapılır?

  • Soğanların kabuklarını soyup boylamasına orta kısmına kadar kesin ve bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin.
  • Orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğanları soğuk sudan geçirip yaprak yaprak ayırın
  • Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ekleyin. Domates salçası, pirinç, tuz, karabiber, kimyon, 2 yemek kaşığı yağ ekleyip karıştırın.
  • Kıymalı harçtan bir miktar alıp soğan yapraklarının içine yerleştirip rulo şeklinde sarın. Tencereye dizin
  • Bir kasede biber salçası, su ve yağı karıştırıp dolmaların üzerine gezdirip, küçük bir tabak kapatın ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
  • Daha fazlası için klasik dolma tariflerinden faydalanabilirsiniz. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz kuru patlıcan dolmasıne mutlaka göz atın.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:39

Gerçekten çok başarılı bir tarif !


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!