ANASAYFA TARİFLER GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ NOHUT DÜRÜMÜ

Nohut Dürümü

Nohut Dürümü

Gaziantep mutfağının en meşhur lezzetleri arasında yer alan nohut dürümü, atıştırmalık olarak sunulan bir yemektir. Antep sokaklarında sıklıkla rastlanılan nohut dürümü, isteğe göre etli veya etsiz bir şekilde sunabilirsiniz. Baharatlarla zenginleştiren nohut dürümü hazırlamak için hem lavaş, hem de tırnak pide kullanabilirsiniz. Listedeki malzemeleri hazırladıysanız, Türev Uludağ'ın anlatımıyla evde nohut dürümü nasıl yapılır birlikte görelim.

Antep mutfağını evinize taşımak istiyorsanız, nefis beyran çorbası ve gerçek alinazik kebabı tarifine de göz atabilirsiniz. Farklı kültürlerin yemeklerini öğrenmek için yöresel yemekler sayfamızdan yararlanabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Nohut Dürümü Tarifi İçin malzemeler

  • 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
  • ¼ demet maydanoz
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 adet lavaş ya da tırnak pide
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı acı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı karabiber

Nohut Dürümü Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak nohutları haşlayın. Dilerseniz bir gece önceden odun fırınında da pişirebilirsiniz.
  • Bir kap içerisine doğranmış soğan, maydanoz ve sumak koyun. Karışımı elinizle harmanladıktan sonra, kapya biberi de ilave edin.
  • Tepsi içerisine lavaşı koyun ve içerisine haşladığınız nohutları ekleyin. Üzerine maydanozlu karışımı ekleyin ve baharatları dökün.
  • Ardından lavaşın kenarlarını kıvırın ve rulo şeklinde sarın. Afiyet olsun.

1 Porsiyon Nohut Dürümü Kaç Kalori?

  • Bir adet nohut dürümünün porsiyonu, yaklaşık 350 kaloridir. Besin değerleri bakımından zengin olduğu için, haftada bir kez tüketilmesi önerilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!