ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU GÜNEYDOĞU ANADOLU YEMEKLERİ YUVALAMA

Yuvalama

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yuvalama tarifi için malzemeler

  • 500 gr parça kuzu eti
  • 1 su bardağı geceden ıslatılmış nohut
  • 2 su bardağı pirinç (geceden ıslatılmış ve kurumaya bırakılmış)
  • 250 gr yağsız dana kıyma (iki kere çekilmiş)
  • 5 su bardağı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sadeyağ veya tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nane
  • Tuz
  • Karabiber

Yuvalama Nasıl Yapılır

  • Kuzu etini bol suyla yıkayıp tencereye alın. 6-7 bardak su ekleyip 45 dakika pişirin. Üzerinde biriken köpüğü bir kaşıkla alın.
  • Nohudu ekleyip pişirmeye devam edin. Köftenin harcı için pirinç ve kıymayı bir kaba alın. Tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.
  • Nohuttan küçük köfteler hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri bir süzgecin içine alın. Süzgeci tencerenin üzerine yerleştirip tencerenin kapağını kapatın ve 20-25 dakika buharda pişirin.
  • Süzme yoğurdu bir kaseye alıp çorbanın suyundan birkaç kaşık ekleyip yoğurdun ılınmasını sağlayın. Yoğurdu tencereye azar azar ve sürekli karıştırarak ekleyin.
  • Bir taşım pişirip köfteleri ekleyip karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Tereyağı ve sadeyağı tavaya alıp ısıtın. Naneyi ekleyip çorbanın üzerine gezdirin.
  • Yanında pirinç pilavıyla birlikte servis yapın.

Not: Süzme yoğurt terbiyelendikten sonra kesilmemesi için et suyunun mutlaka soğuk olması gerekir.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:26:57

güzel

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.