ANASAYFA LEZZETLİ HABERLER TARİF LİSTELERİ ÜRGÜP YÖRESEL YEMEKLERİ: ÜRGÜP MUTFAĞINDAN 13 MEŞHUR YEMEK

ÜRGÜP YÖRESEL YEMEKLERİ: ÜRGÜP MUTFAĞINDAN 13 MEŞHUR YEMEK

Ürgüp'ün yöresel yemekleri nelerdir? Kapadokya'da hangi yemekler meşhur? İşte, Ürgüp mutfağından birbirinden lezzetli, kolay ve nefis 13 tarif:
Ürgüp Yöresel Yemekleri: Ürgüp Mutfağından 13 Meşhur Yemek

Kapadokya'nın merkezi yerlerinden biri haline gelen Ürgüp, peri bacaları, muhteşem vadileri, kiliseleri, manastırları ve yeraltı şehirleriyle ünlüdür. Tarihi yapısı turistler tarafından da ilgi gören Ürgüp, Nevşehir'in bir ilçesidir. Ürgüp yalnızca doğa manzaraları, tarihi eserleriyle değil, iştah açan yemekleriyle de tanınıyor. ''Ürgüp'te ne yenir, Ürgüp'ün yöresel yemekleri nelerdir, Ürgüp hangi yemekleriyle meşhur?' diye merak edenler için birbirinden lezzetli yemekleri sizlere sunuyoruz. Mutfağınızda yöresel tatlara yer vermek için, kolları sıvayın. İşte, Ürgüp'ün yöresel yemekleri:



Nevşehir mutfağında tatlı ve tuzlu dengesine sık sık rastlayabilirsiniz. Ayva dolması, içi oyulan ayvaların kıymalı harç ile doldurulmasıyla hazırlanan bir yemektir.



Mantı denildiğinde akla ilk gelen yer Kayseri olsa da, Nevşehir mantısı da oldukça meşhurdur. Kıymalı harç ile doldurulan hamur rulo şeklinde sarıldıktan sonra pişirilir. Yoğurt ve sos eşliğinde servis edilir.



Sebze ve etin birleşimiyle hazırlanan Nevşehir tava, geniş bir tepsi içinde sunulur. Mümkünse odun ateşinde veya taş fırında pişirilmesi önerilir. Fakat evdeki fırında da pişirilebilir.



Ürgüp yöresel yemekleri denildiğinde dıvıl da ön plana çıkmaktadır. Patates ve bulgur ile hazırlanan dıvıl, kızgın yağda kızartıldıktan sonra servis edilir.



Nevşehir'e yolunuz düşerse, hediyelik eşya dükkanlarında testilere rastlayabilirsiniz. Çömlek testiler, kebap yapımında kullanılmaktadır. Et ve sebzelerle hazırlanan yemek, testinin içerisinde pişirilir.



Ürgüp'ün en gözde tariflerinden biri olan Ürgüp köftesi, irmik, patates ve soğan ile hazırlanmaktadır. Ortalama 30 dakikada hazırlanan Ürgüp köftesi, ana yemeklerin yanında atıştırmalık olarak sunulur.



Hamur ve soğanlı harç ile hazırlanan soğanlama, aslında Aksaray yöresi ile özdeşleşmiştir. Fakat Nevşehir mutfağında da rastlamak mümkündür. Hazırlanan hamurlar, sac tavada kızartılır.