Bayram İçin Börek Tarifleri: Kolay ve Nefis 15 Bayramlık Börek Tarifi
'Bayram için hangi börekler yapılır?' diye merak edenler için hem kolay, hem de lezzetli börek tariflerini yazımızda derledik. İşte, bayrama özel 15 farklı börek tarifi:

Börek, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem kahvaltıda, hem çayın yanında, hem de misafir ağırlarken sunulan börekler, patates, peynir, kıyma ve sebze gibi farklı iç harçlarda ve farklı şekillerde hazırlanır. Börek, bayram sofralarının da en sevilen lezzetleri arasındadır. Bayramda hangi böreği yapacağına karar veremeyenler için, birbirinden lezzetli önerilerimiz var. İşte, bayrama özel 15 nefis börek tarifi:

  1. Pratik El Açması Patatesli Börek

El açması hamur ile hazırlanan bu börek, haşlanmış patates, kıyma ve biberli harç ile doldurulur. Kol böreğine benzer şekilde hazırlanan patatesli börek, ilk sıcaklığı geçtikten sonra servis edilir.

  1. Ispanaklı Tepsi Böreği

Porsiyonu yaklaşık 130 kalori olan ıspanaklı tepsi böreği, bayram sofralarında mutlaka olması gereken tariflerden biridir. Videolu ve resimli anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Çi Börek

Eskişehir mutfağıyla özdeşleşen çi börek, kıymalı harç ile hazırlanır. Ay şeklinde kapatılan börek, kızartma usulüyle pişirilir.

  1. Tava Böreği

Yalnızca 5 malzemeden oluşan tava böreği, beyaz peynirli harç ile hazırlanır. Tavada kolayca pişirilen bu böreğin yapım aşamalarını, videolu anlatımdan takip edebilirsiniz.

  1. Pazılı Gül Böreği

Pazı sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak bir tarifimiz var. Hazır yufka ile hazırlanan pazılı böreği, gül şekli vererek pişirebilirsiniz.

  1. Tavuklu Börek

Hazır yufka ile hazırlanan tavuklu böreğin iç harcında tavuk, biber ve dereotu kullanılır. Çıtır bir börek elde edebilmek için, yumurta sarısı ve sıvı yağ kullanmayı unutmayın. 

  1. Soğanlı Çıtır Börek

Soğan, maydanoz ve baharatlarla hazırlanan çıtır börek, susamla zenginleştirilir. Rulo şeklinde sarılan böreği, fırında pişirdikten sonra servis edebilirsiniz.

  1. Haşhaş Ezmeli Mercimekli Börek

Klasik böreklerden sıkılanlar için, iç harcında yeşil mercimek ve haşhaş kullanılan mercimekli börek tarifini öneriyoruz. Rulo şeklinde sarılan böreği, fırında kızartabilirsiniz.

  1. Kıymalı ve Sodalı Tepsi Böreği

İç harcında kıyma, biber ve maydanoz kullanılan tepsi böreği, yaklaşık 245 kalori değerindedir. Yufkanın çıtır çıtır olması için, sosunda mutlaka soda kullanmanız gerekir.

  1. Kıymalı Pırasalı Börek

Kıyma, pırasa ve kaşar peyniri ile hazırlanan kıymalı pırasalı börek, özel sosu sayesinde nefis bir kıvama sahiptir. İsteğe göre üzerine susam ve çörek otu serpiştirebilirsiniz.

  1. Nohutlu Börek

Haşlanmış nohudun ezilmesiyle hazırlanan bu börek, haşhaş tohumu ve baharatlarla zenginleştirilir. Ortalama bir saat içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Otlu Börek

Yapımında pazı, hindiba ve ısırgan otu ile kullanılan bu börek, sebzeli börek sevenlerin favorisidir. Kare şeklinde dilimlenerek servis edilir. 

  1. Boşnak Böreği

Bosna Hersek'in milli yemeklerinden biri olan Boşnak böreği, patates ve el açması hamur ile hazırlanır. Hem görünümü, hem de lezzetiyle mutlaka denemeniz gereken tariflerden biridir. 

  1. Çin Böreği

Spring rolls ismiyle de bilinen Çin böreği, kabak, havuç, biber ve dereotu ile hazırlanır. Soya sosu ile zenginleştirilir. Dışı galeta ununa bulanır ve fırında pişirilir.

  1. Çıtır Bonbon Börek

Bayram için hem şık görünümlü, hem de lezzetli bir börek arayanları böyle alalım. Baklava yufkası ve farklı peynir çeşitleri ile hazırlanan bonbon böreğini, geniş bir kasede sunabilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Geleneksel bayram yemekleri
  2. Hafif bayram tatlıları
  3. Bayram için şerbet tarifleri
  4. Ev yapımı baklava tarifleri
  5. Etsiz bayram yemekleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Avokadolu Salata Tarifleri: Düşük Kalorili 10 Tarif
Dünyanın En Lezzetli Yemeklerini Yiyebileceğiniz 100 Şehir Açıklandı: Türkiye'den 2 Şehir Var
Kayısı Reçeli Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Yeşil Erik Tuzla Yenir Mi?
Hamilelikte Yiyebileceğiniz En İyi 7 Meyve
Cevizi Suya Koymanın Faydaları Nelerdir?