ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ BÖREK TARİFLERİ OTLU BÖREK

> OTLU BÖREK
6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Otlu börek tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 5 yufka
  • 1 demet pazı
  • 300 g hindiba
  • 1 demet ısırgan otu
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Islatmak için

  • 50 g eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı su

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı Ayçiçek yağı
  • Susam
  • Çörek otu
Otlu börek Nasıl Yapılır

Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Otları doğrayarak ekleyin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın. Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı bütün olarak tepsinin içine yayın. Aralarına eritilmiş tereyağı, su ve Ayçiçek yağı karışımını dökerek bir buçuk yufkayı gelişi güzel buruşturarak yerleştirin. Üzerine otlu karışımı yayıp diğer yufkaları da aynı şekilde yerleştirin. Yumurta sarısını Ayçiçek yağı ile karıştırıp yufkanın üzerine sürün. Susam ve çörekotu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.


Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.