ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ OTLU BÖREK

Otlu Börek

Isırgan otu, pazı ve hindiba ile hazırlanan otlu börek, sebze sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak. Hazırsanız, ev yapımı otlu börek tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Otlu Börek Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 5 yufka
  • 1 demet pazı
  • 300 g hindiba
  • 1 demet ısırgan otu
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber

Islatmak için

  • 50 g eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı su

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı Ayçiçek yağı
  • Susam
  • Çörek otu

Otlu Börek Nasıl Yapılır?

  • Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Otları doğrayarak ekleyin ve orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Tuz ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın. Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı bütün olarak tepsinin içine yayın.
  • Aralarına eritilmiş tereyağı, su ve Ayçiçek yağı karışımını dökerek bir buçuk yufkayı gelişi güzel buruşturarak yerleştirin.
  • Üzerine otlu karışımı yayıp diğer yufkaları da aynı şekilde yerleştirin. Yumurta sarısını Ayçiçek yağı ile karıştırıp yufkanın üzerine sürün.
  • Susam ve çörekotu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!