Çi Börek
Eskişehir yöresinin en meşhur lezzetlerinden biri olan çi börek, halk arasında 'çiğ börek' olarak da bilinir. Orta büyüklükte açılan hamur, kıymalı harç ile doldurulur. Ardından hamur yarım ay şeklinde kapatılarak kızartılır. Bazı yörelerde kıyma yerine lor peyniri ile hazırlanmaktadır. Peki, Eskişehir usulü çi börek nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, çiğ börek yapımı için detaylara geçebiliriz.
Selanik usulü ıspanaklı börek ve tahinli ıspanaklı sac böreği tarifine göz atmayı unutmayın.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Çi Börek Tarifi İçin malzemeler
Hamuru için
- 4,5 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz (Yaklaşık)
- 1-1,5 su bardağı su (Kontrollü olarak ekleyin)
İç harcı için
- 350 g orta yağlı kıyma
- 1 adet küçük boy soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
Kızartmak için
- Sıvı yağ
Çi Börek Nasıl Yapılır?

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR