ANASAYFA TARİFLER BÖREK TARİFLERİ Çİ BÖREK

Çi Börek

Çi Börek

Eskişehir yöresinin en meşhur lezzetlerinden biri olan çi börek, halk arasında 'çiğ börek' olarak da bilinir. Orta büyüklükte açılan hamur, kıymalı harç ile doldurulur. Ardından hamur yarım ay şeklinde kapatılarak kızartılır. Bazı yörelerde kıyma yerine lor peyniri ile hazırlanmaktadır. Peki, Eskişehir usulü çi börek nasıl yapılır? Malzemeler hazırsa, çiğ börek yapımı için detaylara geçebiliriz.

Selanik usulü ıspanaklı börek ve tahinli ıspanaklı sac böreği tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çi Börek Tarifi İçin malzemeler

Hamuru için

  • 4,5 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı tuz (Yaklaşık)
  • 1-1,5 su bardağı su (Kontrollü olarak ekleyin)

İç harcı için

  • 350 g orta yağlı kıyma
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı su

Kızartmak için

  • Sıvı yağ

Çi Börek Nasıl Yapılır?

  • Unu derin bir yoğurma kabına eleyin. Tuzunu ve suyunu ekleyerek sert kıvamlı pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini örtüp iç harcını hazırlayana kadar dinlendirin.
  • İç harcı için, kıymanın içine soğanı rendeleyin. Tuz, karabiber ve suyu yeteri kadar ekleyip karıştırın.
  • Hamuru bezelere ayırıp hafif unlanmış zeminde pasta tabağı büyüklüğünde açın. İçerisine kıyma harcından koyup yarım ay şeklinde kapatın ve kenarlarını bir rulet kesiciyle veya çay tabağı kenarıyla kesin. Tüm bezeleri aynı şekilde açıp hazırlayın. Daha sonra derin bir kızartma tenceresinde sıvı yağı kızdırın ve börekleri altın renginde kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin ve sıcak servis edin.
  • Yorumlar

    Yeniliklerden haberdar olun!

    Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!