Bayram gelirken akıllara gelen sorulardan biri 'ne tatlı yapsam?' olur. Şerbetli, sütlü, çikolatalı, meyveli birçok tatlı çeşidi olmasına rağmen genellikle bayramlarda şerbetli tatlılar ve özellikle baklava tercih edilir. Geçen ramazanın ardından daha hafif tatlı tercih etmek isteyenler için bayram soflarınıza çok yakışacak, hafif bayram tatlılarını sizler için listeledik . İşte, birbirinden lezzetli ve hafif 15 farklı bayram tatlısı:
Ana malzemeleri tel kadayıf, süt ve ceviz içi olan muhallebili kadayıf, Ramazan ayında sık sık tüketilir. Balkan ülkelerinde de ilgi gören muhallebili kadayıfı, dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz.
Sütlü tatlılar denildiğinde ilk akla gelen, hafif ve doyurucu tarifiyle geleneksel nişastalı sütlaçtır. Sütlaç, Türk mutfağına özgü bir lezzettir. Hafif ve pratik bir lezzettir.
Dünya mutfağında oldukça sevilen trileçe, sütlü keki ve karamel sosu ile bayramda sofralarınıza çok yakışacak lezzetli ve hafif bir lezzettir.
Hazırlaması 20, pişirmesi yaklaşık 15 dakika olan saray sarması, Osmanlı'dan miras kalan lezzetlerden biridir. Hafifliği ile çok beğenilen bu tatlı, rulo şeklinde sunulur.
Bursa mutfağına özgü bir tatlı olan kemalpaşa tatlısı; un, peynir ve şerbet ile hazırlanır. Yuvarlak bir şekilde sunulan bu tatlı, küçük boyutlar halinde sunulur. İsteğe göre hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süsleyebilirsiniz.
Şerbetli tatlılar arasında çok sevilen bu tatlı, irmik ve un karışımı ile hazırlanır. Bazı yörelerde 'yoğurt tatlısı' veya 'sünger tatlısı' olarak da bilinir. Özellikle özel günlerde ve bayram sofralarında sık sık yer verilir.
Şam tatlısı, sokak tatlısı olarak geçer. Sokak lezzetlerinden biri olan bu tatlı bayramda evlerinize ve sofralarınıza da çok yakışacak.