ANASAYFA TARİFLER MANTI TARİFLERİ YAĞ MANTISI

Yağ Mantısı

Kayseri mantısının yeri bir başka olsa da, bu kez yağ mantısı tarifi ile karşınızdayız. Kayseri ile özdeşleşen yağ mantısı, klasik mantıdan farklı olarak kızartma usulüyle pişirilir. İç harcı kıyma ile doldurulan bu mantı, büyük porsiyonlar halinde sunulur. Pişen mantılar, yoğurt ve pul biber ile zenginleştirilir. Malzemeler hazırsa, nefis yağ mantısı tarifi için detaylara geçebiliriz.

Alternatif olarak sosyete mantısı ve pelmeni tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yağ Mantısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 yumurta
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım paket yaş maya
  • 3.5 su bardağı un
  • Tuz

İç malzeme için

  • 200 gr kıyma
  • Kırmızı pul biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Kızartmak için

  • Ayçiçek yağı

Üzeri için

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 80 gr tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Yağ Mantısı Nasıl Yapılır?

  • Mayayı suyun içinde eritin. Yumurta, zeytinyağı, yoğurt ve tuzu geniş bir kasede karıştırın. Mayalı suyu ekleyin.
  • Unu azar azar ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Üzerini nemli bir bez ile örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Kıymaya, pul biber, tuz, karabiber ve kimyon ekleyip yoğurun. Hamuru unlanmış tezgahta açın ve 6-7 cm’lik kareler kesin.
  • İçlerine kıyma harcından yerleştirin. Uçlarını birleştirip kapatın.
  • Mantıları kapatma yerleri altta kalacak şekilde kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını süzdürün.
  • Yoğurda sarımsak rendeleyip karıştırın. Tereyağını eritip salçayı 3 dakika kavurun.
  • Mantıları servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı yağdan gezdirerek servis yapın. Afiyet olsun.

Yağ Mantısı Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Mantı hamurunda ılık su kullanarak, mayanın çözülme süresini kısaltabilirsiniz.
  • Kıymalı harcı streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Böylece lezzeti daha yoğun olacaktır.
  • Eğer kızartmak istemiyorsanız, mantı hamurunun üzerine tereyağı sürebilir, 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirebilirsiniz.
  • Hazırladığınız yağ mantısını, pul biber, nane ve sumak ile zenginleştirmeyi unutmayın.

1 Porsiyon Yağ Mantısı Kaç Kalori?

  • Yağ mantısının 100 gramlık bir porsiyonu, yaklaşık 275 kalori değerindedir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!