Kızarmış Mantı

Kaşığa 40 tane sığmasıyla bilinen mantının, en çıtır halini sofralarınıza getiriyoruz. Mantı hamurunun zeytinyağında kızartılmasıyla hazırlanan çıtır mantının tadı damağınızda kalacak. Peki, yoğurt ve domates sosu ile sunulan nefis çıtır mantı nasıl yapılır? Çıtır mantının klasik Kayseri mantısından tek farkı pişirilme şeklidir. Malzemeler hazırsa, ev yapımı çıtır mantı yapımına geçebiliriz. Mis gibi kokusuyla bütün evi saracak çıtır mantı tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.
Daha fazlası için pratik mantı tariflerinden yararlanabilirsiniz. Dilerseniz, sofralarınıza renk katacak tepsi mantısı tarifini de deneyebilirsiniz.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
40 dakika
Pişirme
Süresi
50 dakika

Kızarmış Mantı Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 su bardağı su
İç harcı için
- 300 g kıyma
- 1 soğan
- Tuz
- Karabiber
Domates sosu için
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Yoğurt sos için
- Yoğurt
- 2 diş sarımsak
Kızartmak için
- Zeytinyağı
Kızarmış Mantı Nasıl Yapılır?
- Su hariç hamur için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir yoğurma kabına alın. Suyu azar azar ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
- Üzerini nemli bir bezle örterek 20 dakika dinlendirin. İç harcı için, kıyma ve rendelediğiniz soğanı bir karıştırma kabına alın. Tuz ve karabiberi ekleyip yoğurun.
- Dinlenen hamuru iki bezeye ayırıp ince açın ve küçük kareler kesin. Ortasına kıymalı harçtan koyun ve klasik mantı şeklinde kapatın.
- Mantıları kızgın yağda orta ateşte ara ara çevirerek kızartın. Kızaran mantıları kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
- Domates sos için salçayı erittiğiniz tereyağında pişirip ocaktan alın. Yoğurt sos için ezdiğiniz sarımsağı hafif çırptığınız yoğurda ilave edip karıştırın.
- Mantıları bir servis tabağına alın. Üzerine sırasıyla yoğurt ve domates sos ilave ederek servis yapın. Afiyet olsun.
Çıtır Mantının Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarifte kullanacağınız suyun ılık olmasına özen gösterin.
- İç harçta kullanacağınız kıymanın orta yağlı olmasına dikkat edin.
- Mantının en önemli püf noktası, boyutlarının küçük olmasıdır. Hamuru küçük küçük keserek bohça şekli verin.
- Mantının küçük olması, pişirme süresini de kısaltacaktır.
- Aynı hamuru haşlayarak klasik mantı tarifi için de kullanabilirsiniz.
- Fazla kalan mantıyı, pişirmeyin. Bunun yerine hava almayan poşetlere koyarak buzlukta saklayabilirsiniz.
1 Porsiyon Çıtır Mantı Kaç Kalori?
- Çıtır mantının bir porsiyonu, yaklaşık 320 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksektir.

Dergide bu ay neler var?