Çerkez Mantısı

07 Ekim 2025 tarihinde güncellendi.
Çerkez Mantısı
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Çerkez Mantısı için

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç malzeme için

  • 5 patates
  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • 120 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
Çerkez Mantısı

Nasıl Yapılır

  1. Patateslerin kabuklarını soyun. İri doğrayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Patatesleri ezerek püre haline getirin.
  2. Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Patates, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
  3. Bir kaseye un ve tuzu alıp harmanlayın. Suyu azar azar ekleyip hamur haline getirin. Gerekirse un, su ilavesi yapın. Üzerini örterek 40 dakika dinlendirin.
  4. Hamuru unlanmış tezgahta çok ince olmayacak şekilde açın. Yuvarlak bir kalıp ile parçalar kesin.
  5. İçlerine patatesli harçtan yerleştirin. Alt kısmından başlayarak saç örgüsü şeklinde kapatın. Tuzlu kaynayan suda haşlayıp süzün.
  6. Tereyağını eritip pul biber ile karıştırın ve mantıların üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Türk mutfağının meşhur yemeklerinden biri olan Kayseri mantısına göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo