ANASAYFA TARİFLER MANTI TARİFLERİ ÇERKEZ MANTISI

Çerkez Mantısı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

50 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çerkez Mantısı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç malzeme için

  • 5 patates
  • 1 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Karabiber
  • 120 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber

Çerkez Mantısı Nasıl Yapılır?

  • Patateslerin kabuklarını soyun. İri doğrayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Patatesleri ezerek püre haline getirin.
  • Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Patates, tuz, karabiber ve pulbiberi ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın.
  • Bir kaseye un ve tuzu alıp harmanlayın. Suyu azar azar ekleyip hamur haline getirin. Gerekirse un, su ilavesi yapın. Üzerini örterek 40 dakika dinlendirin.
  • Hamuru unlanmış tezgahta çok ince olmayacak şekilde açın. Yuvarlak bir kalıp ile parçalar kesin.
  • İçlerine patatesli harçtan yerleştirin. Alt kısmından başlayarak saç örgüsü şeklinde kapatın. Tuzlu kaynayan suda haşlayıp süzün.
  • Tereyağını eritip pul biber ile karıştırın ve mantıların üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Türk mutfağının meşhur yemeklerinden biri olan Kayseri mantısına göz atmayı unutmayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!