ANASAYFA TARİFLER DÜNYA MUTFAKLARINDAN TARİFLER PELMENİ

Pelmeni

İtalya'da ravioli, Uzakdoğu mutfağında gyoza olarak bilinen mantının Rus mutfağındaki karşılığı ise pelmenidir. Tatlı ve tuzlu olarak ikiye ayrılan pelmeni, tatlı olarak sunulacaksa meyveli sos ve şekerle birlikte hazırlanır. Tuzlusu ise sade, kıymalı veya peynirli çeşitleri ile sunulur. Kayseri mantısının mutfağımızdaki yeri farklı olsa da, Rus mutfağına özgü pelmeniyi de mutlaka denemenizi öneriyoruz. Malzemeler hazırsa, 'Pelmeni nasıl yapılır?' birlikte görelim.

Pelmeni Yanına Ne Gider?

Pelmeni mantısını, imam bayıldı, kırmızı biber çorbası, bademli brüksel lahanası salatası eşliğinde sunabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pelmeni Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yumurta
  • Tuz
  • 4.5 su bardağı un

İç harcı için

  • 200 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Üzeri için

  • 200 gr tereyağı
  • Kıyılmış dereotu
  • 4 yemek kaşığı ekşi krema

Pelmeni Nasıl Yapılır?

  • Hamuru yoğuracağınız kabın içerisine süt ve suyu alıp yumurtaları ekleyin ve iyice karıştırın. Tuz ekleyin.
  • Alabildiğince unu azar azar ilave ederek yoğurun. Hamuru bezeler halinde parçalara bölün.
  • Üzerine buzdolabı poşeti ya da bir bez örterek en az 30 dakika dinlenmeye bırakın. Bu arada içini hazırlamak için, kıymaya rendelenmiş soğan ekleyin.
  • Kimyon, karabiber, tuz ilave ederek karıştırın. Bezelerin her birini un serpilmiş tezgah üzerinde, oklava ya da merdane ile hazır yufkadan daha kalın olacak şekilde açın.
  • Hamurun rahat açılması için, üzerine sık sık az miktarda un serpiştirin. Bardak ağzı ya da yuvarlak kalıp ile parçalar kesin ve kıymalı harcı içlerine paylaştırın.
  • Yarım ay şeklinde kapatıp kenarlarını bastırın ve uç kısımlarını alta doğru birleştirin.
  • Kaynamış suya biraz tuz attıktan sonra pelmenileri yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Suyunu süzün. Tereyağını geniş bir tencere ya da tavada eritin. Suyu süzülmüş pelmenileri tereyağına ekleyip birkaç dakika soteleyin.
  • Servis tabaklarına alıp ekşi krema ve kıyılmış dereotu ile servis yapın. Afiyet olsun.

Pelmeni Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Yoğurduğunuz hamur ne çok sert, ne de çok yumuşak olmalıdır. Mantı hamurunu anımsatmalı ancak oldukça elastik bir hamur elde etmelisiniz.
  • Unu eklerken kademeli eklemeli ve hamurun kıvamını kontrol altına almalısınız.
  • Hamurlarınızı açacağınız tezgah sabit ve sert bir zemine sahip olmalı.
  • Hamuru kolay açmak için un serpiştirerek açabilirsiniz.
  • Çay bardağı ağzı ile hamurlarınızı keserseniz boyutları ideal olacaktır.
  • Pelmenilerinizi ekşi krema ile servis etmek istemezseniz Türk mantısı gibi sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ ile servis etmenizde oldukça lezzetli hale getirecektir.
  • Mantıyı Haşlayacağınız suyun kaynamış olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde mantılarınız dağılacaktır.
  • Hamuru açarken orta kalınlıkta olmasına dikkat etmelisiniz.
  • Haşladığınız suya bir miktar et bulyon atarsanız lezzeti daha da arttırmanız mümkün olacaktır. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!