KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 dk PİŞME SÜRESİ: 5 dk
Bugün dünyanın dört bir yanında kahvenin farklı adları, çeşitleri, kültürleri var. Ancak Türk kahvesi, çekilmesi, pişirilmesi ve sunumuyla hepsinden farklı; uzun ve keyifli bir seremoni.
Binbir emekle üretimini gerçekleştirdiği zeytinyağına bambaşka bir kimlik kazandıran Hüseyin Meral, ömrünü bu lezzete adamış.
Kışın simgesidir Kestane kebap... Öyle ya kışın geldiğini sinema önlerinde, okul kapısında, şekercilerde görmeye başladığımız kestaneden anlarız.
Mevsimi, mevsiminde gerçekten var olanla yaşamalı ki, daima bir özlem olsun. Ağır kış yemeklerini bir yana bırakıp bizi yağlardan ve toksinlerden arındıracak bir beslenme tarzını oluşturmalıyız.
Ne kadar çok tat, koku ve rayiha birbiriyle kaynaşırsa, ortaya çıkan yemek o kadar lezzetlidir. Baharatı, soğanı, domatesi, sarımsağı cesurca ve özgürce kullanarak orijinal, yaratıcı ve vazgeçilmez lezzetler yaratabilirsiniz.
Direklerarası'nın o ünlü, vazgeçilmez tatları neredeyse unutulmaya yüz tuttu. Bir döneme damgasını vuran şerbet, demirhindi şerbeti ve ferahlığın simgesi limonata, 'meşrubat' daha icat olmamışken sokaktaydı.
Pastane vitrinlerinde hayranlıkla izlediğimiz görkemli pastaları hazırlamak sanıldığı kadar zor değil. Önemli olan en can alıcı püf noktayı yakalamak. Yani pasta kremasını kıvamında hazırlamak...
Çayın yanına simit yapalım
Ponçik nasıl yapılır
Sıcak havalarda dondurma ile serinlemek ayrı bir keyif veriyor. Dondurmayı evde kendinizde hazırlayabilirsiniz. En fazla yarım saatlik vaktinizi alır. Üstelik deneyimli olmanız da gerekmiyor.
İstanbul'da Ortaköy'e indiğinizde, Antalya, Malatya, Kastamonu, Kars'a gittiğinizde hamur açan, sacda mis kokulu gözlemeler pişiren kadınlarla karşılaşırsınız.
Şık görünümlü tartlar nasıl süslenir, süsleme teknikleri nelerdir? Farklı süsleme yöntemleri ile tartlarınızı daha da çekici hale getirebilirsiniz.
Mereng nasıl yapılır
Mis kokulu taze eriştenin de tadı bir başka olur.İncecik kesilen yufkalar,et suyunda tam kıvamında pişirilir.Dayanılmaz çekiciliğiyle de sofradaki yerini alır.
Yılbaşı, doğum günü, kutlama partileri ya da davetlerde konuklarınıziçin değişik ekmekler ve farklı malzemelerle şık sunumlu,lezzetli kanapeler hazırlayabilirsiniz.
Piştiği mutfaklarda hoş kokusuyla hemen hissedilen incir reçelinin yapımı biraz emek ister.Başlıbaşına bir tatlı niyetine de yenilebildiğinden mutfakların kuytu köşelerinde saklanan reçeller arasında güzide bir yeri vardır.
Mevsim sebzeleriyle hazırlanan çeşitli konserve,turşu ve salçalar mutfaklardaki yerini alır.Tadına doyamadığımız yaz lezzetlerini kış aylarına saklamak istiyorsanız dilediğiniz sebzelerle çeşitli konserveler hazırlayabilirsiniz.
Yaza özgü sebze ve meyveleri derin dondurucuda saklayarak, turşu veya konserve yaparak kış sofralarınıza taşıyabilirsiniz.
Grissini yapalım
Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!
Dergide bu ay neler var?
Bu ayın dergi içeriğine göz atmak için tıklayın!
Abone olmak için detaylı bilgiler burada!