Piliç Topkapı Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif

Osmanlı'dan miras kalan piliç topkapı, özellikle davet sofralarının vazgeçilmezidir. Peki, piliç topkapının yanına ne gider? İşte, piliç topkapı yanında sunabileceğiniz en lezzetli 10 nefis tarif:
Piliç Topkapı Yanına Ne Gider: 10 Tamamlayıcı Tarif
27 Mart 2024, 17:03

Piliç topkapı, Osmanlı mutfağından günümüze miras kalan lezzetlerden biridir. Tavuk butların, fıstık, kuş üzümü ve pirinçli harç ile doldurulmasıyla hazırlanan bu yemek, fırında 30-35 dakikalık pişirme sürecinin ardından servis edilir. Hem görünümü, hem de lezzetiyle iftar ve davet sofralarının vazgeçilmezidir. Kalabalık sofralarda kendine yer bulan piliç topkapı, çorba ve salatalarla eksiksiz bir menü halinde sunulabilir.

Tamamlayıcı lezzetlere geçmeden önce, piliç topkapı tarifine göz atabilirsiniz.

Piliç Topkapı Yanına Ne Gider?

  1. Cennet Çorbası

cennet çorbası

Patates, soğan ve tavuk suyu ile hazırlanan cennet çorbası, sıcak başlangıçlar için nefis bir tariftir. Ortalama 30-35 dakika içinde sofralardaki yerini alan cennet çorbasını, toz biberli sos ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Pırasa Çorbası

pırasa çorbası

Piliç topkapıyı, hafif bir tarifle eşleştirmek istiyorsanız, pırasa çorbası tam size göre. Porsiyonu 35 kalori olan pırasa çorbasını sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

  1. Patates Püresi

patates püresi

Piliç topkapının en lezzetli eşlikçisi patates püresidir. Yalnızca 6 malzemeden oluşan patates püresini, videolu ve resimli anlatımla kısa sürede hazırlayabilirsiniz.

  1. Rus Salatası

rus salatası

Piliç topkapı, et bazlı bir yemek olduğu için yanında yoğurt ve garnitürlü mezeler sunulabilir. Bezelye, havuç ve patates ile hazırlanan Rus salatasını sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.

  1. Mamzana

mamzana

Patlıcan, biber, domates ve yoğurt ile hazırlanan mamzana, bir salata tarifidir. Piliç topkapının yanında küçük porsiyonlar halinde sunulabilir.

  1. Fırında Baharatlı Patates

fırında baharatlı patates

Piliç topkapının içinde pirinç kullanıldığı için, yanında pilav sunmanıza gerek yoktur. Bunun yerine baharatlarla marine edilen ve fırında pişirilen elma dilimli patatesleri servis edebilirsiniz.

  1. Zeytinyağlı Taze Fasulye

zeytinyağlı taze fasulye

Hem doyurucu, hem de hafif bir tarif arıyorsanız, porsiyonu 70 kalori olan zeytinyağlı taze fasulyeyi deneyebilirsiniz. Taze fasulye yemeğini isteğe göre sıcak veya soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.

  1. Karışık Marul Salatası

karışık marul salatası

Marul, semizotu, domates ve avokado ile hazırlanan bu salata, 10 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Salatayı, limon ve nar ekşili sos ile zenginleştirebilirsiniz.

  1. Mastave

mastave

Pazı, yoğurt ve sarımsak ile hazırlanan mastave, aslında Osmanlı'da sık sık tüketilen bir yemektir. Cacık türevi olarak da bilinen mastaveyi, soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.

  1. Saray Sarması

saray sarması

Yemekten sonra hangi tatlıyı sunacağınıza karar veremediyseniz, saray sarması tam size göre. 6 malzemeden oluşan saray sarmasını buzdolabında dinlendirmeyi unutmayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Tavuk kanadın yanına ne gider?
  2. İslim kebabının yanına ne gider?
  3. Tavuk şinitzelin yanına ne gider?
  4. Saç kavurmanın yanına ne gider?
  5. Patlıcan kebabının yanına ne gider?
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo