ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU MARMARA YEMEKLERİ ÇARDAK KEBABI

Çardak Kebabı

Manisa yöresi ile özdeşleşen çardak kebabı, en lezzetli kebap çeşitleri arasındadır. Tarifte genellikle kuzu veya dana eti kullanılır. Dış kısmı yufka ile sarılarak rulo börek şekli verilir. Hazırsanız, Manisa usulü çardak kebabı nasıl hazırlanır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çardak Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kemiksiz kuzu eti
  • 4 çorba kaşığı margarin
  • 3 hazır yufka
  • 4 soğan
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
  • kırmızı toz biber
  • Yarım demet maydanoz 

Kızartma için:

1 su bardağı sıvıyağ

Çardak Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Kuzu etini küçük küçük doğrayın. Bir tencereye alıp 1 kaşık margarin ekleyin. Suyunu salıp çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. 
  • Soğanları piyazlık doğrayıp ete ilave edin. Tuz, karabiber ekleyip karşıtırarak 10 dakika daha pişirin ve ateşten alın.
  • Yağını süzün. Maydanozu ince ince doğrayın. Ete ilave edip karıştırın.
  • Yufkaları birer birer düz zemine yayın. Herbirini geniş şeritler halinde keserek 8 eşit parçaya bölün.
  • Her parçanın ucuna bir kaşık kadar et yerleştirip sigara böreği şeklinde sarın. Uçlarını hafif ıslatarak kapatın.
  • Sıvıyağı tavada kızdırıp hazırladığınız börekleri çevirerek kızartın. Yoğurdu bir kaseye alıp çırpın.
  • 3 kaşık margarini tavada eritip kırmızı tozbiberi kızdırın. Börekleri servis tabaklarına alıp üzerine yoğurt ve yağ gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Dilerseniz, pratik bir şekilde hazırlanan Hatay mutfağının eşsiz lezzeti tepsi kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.