Hacı Abdullah Lokantasından 5 Nefis Tarif

Tarihi Hacı Abdullah Lokantası, en özel yemeklerini paylaştı. İşte, Tarihi Hacı Abdullah Lokantasından mutlaka denemeniz gereken 5 nefis tarif:
Hacı Abdullah Lokantasından 5 Nefis Tarif
22 Nisan 2024, 15:23

Esnaf lokantalarını sever misiniz? Tarihi 1888’e dayanan Hacı Abdullah Lokantası’nın mutfağına konuk olduk ve sizler için birbirinden lezzetli yemeklerin reçetelerini aldık. Hacı Abdullah Lokantası, Osmanlı saray mutfağı tarifleriyle ünlüdür. Bu yüzden, Osmanlı'dan kalan nefis yemekleri hazırlamak için kolları sıvıyor ve mutfağa giriyoruz.

Tarihi Hacı Abdullah Lokantasından Tarifler

  1. Soslu Elbasan Tava

soslu elbasan tava

Malzemeler;

  1. 750 gr parça kuzu eti
  2. 100 gr tereyağı
  3. 2 soğan
  4. 1 yemek kaşığı salça
  5. 2 diş sarımsak
  6. 4 su bardağı su
  7. Kekik
  8. Karabiber
  9. Tuz
  10. Sos Malzemesi:
  11. 1 su bardağı un
  12. 50 gr tereyağı
  13. 100 gr rende kaşar peyniri
  14. 1 lt süt
  15. 2 yumurta
  16. Tuz

Yapılışı: Kuzu etini tencereye alın. Üzerine 1 litre su ve 50 gr tereyağı ekleyin ve 1 saat boyunca haşlayın. Sürenin sonunda ocağın altını kapatın ve soğumasını bekleyin. Soğuyan etleri sudan çıkarın ve lif lif olacak şekilde ayıklayın. Başka bir tencerede 50 gr tereyağını eritin ve kızmasını bekleyin. Kızgın yağın içine ince kıyılmış soğanları ekleyin ve kavurun. Daha sonra et, tuz, kekik, salça, karabiber ve ince doğranmış sarımsağı ilave edip 10 dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ardından yemeği ocaktan alın ve porsiyonlara ayırarak tepsiye koyun. Sos için, yağ, un ve tuzu 5 dakika birlikte kavurun. Üzerine soğuk süt ve yumurta ekleyerek sürekli karıştırarak pişirin. Sos kıvam aldığında, hazırladığınız tepsideki yemeklerin üzerine dökün. Daha sonra yumurta sarısı sürün ve kaşar peyniri serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 15 dakika pişirdikten sonra sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

  1. Sebzeli Kuzu Buğulama

sebzeli kuzu buğulama

Malzemeler;

  1. 800 gr kuzu kol (4 tane 200 gramlık parça)
  2. 1 kabak
  3. 100 gr taze fasulye
  4. 1 havuç
  5. 2 patates
  6. 1 soğan
  7. 100 gr haşlanmış bezelye
  8. 4-5 dal maydanoz
  9. 4 su bardağı su
  10. ½ limon
  11. 50 gr tereyağı
  12. 1 tatlı kaşığı un
  13. Toz şeker
  14. Tuz

Yapılışı: Tencereye tereyağını alın ve eritin. Küp küp doğradığınız soğanları ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine eti, ilave ederek 10 dakika daha kavurun. Unu ekleyin ve 3-4 kez karıştırarak suyunu ilave edin. Daha sonra tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte pişmeye bırakın. Fasulyeleri ikiye bölün. Havuç, kabak ve limonu dilimleyin ve etin üzerine ekleyerek 35 dakika kaynatın. Tuz, bezelye ve şekeri ekledikten sonra ocağın altını kapatın. İnce kıyılmış maydanoz ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

  1. Beğendili Kebap

beğendili kebap

Malzemeler;

  1. 2 tane patlıcan
  2. 100 gr tereyağı
  3. 2 yemek kaşığı un
  4. 4 su bardağı süt
  5. 400 gr dana kuşbaşı
  6. 3 yemek kaşığı domates salçası
  7. 1 yemek kaşığı biber salçası
  8. 1 soğan
  9. 1 su bardağı rende kaşar peyniri
  10. Muskat rendesi
  11. Tuz

Yapılışı: Öncelikle patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Patlıcanları ince ince kıyın. Tencereye yağın yarısını ekleyin ve içine unu alarak kokusu çıkana kadar kavurun. Üzerine kıydığınız patlıcanı, rendelenmiş muskatı, sütü, tuzu ve kaşar peynirini ekleyerek 10 dakika pişirin. Hazırladığınız beğendiyi bir kenara alın. Yağın kalanını başka bir tavaya alın ve soğanı kavurun. Üzerine eti ekleyerek 10 dakika daha kavurun. Domates, biber salçası, tuz ve suyu ilave edip 30 dakika pişmeye bırakın. Tabaklara önce patlıcan beğendiği ekleyin. Üzerine hazırladığınız kebabı ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

  1. Sebzeli Kuzu Tandır

sebzeli kuzu tandır

Malzemeler;

  1. 800 gr kuzu kol
  2. 1 havuç
  3. 1 domates
  4. 1 soğan
  5. 2 sivri biber
  6. ½ limonun suyu
  7. 100 gr tereyağı
  8. 2 diş sarımsak
  9. Kekik
  10. Karabiber
  11. Tuz

Yapılışı: Kuzu kolu güzelce yıkayın ve bir tencereye alın. Üzerine su ekleyerek haşlayın. Yağ dışında kalan malzemeleri robottan geçirin. Eti haşladığınız suyu ve tereyağını başka bir kapta karıştırın. Kuzu kolları dörde bölün ve tepsiye alın. Robottan geçirdiğiniz sebzeleri de tepsiye alın. Üzerine hazırladığınız sosu dökün ve 180 dereceli fırında pişirin. 

  1. Patlıcanlı Kuzu İncik

patlıcanlı kuzu incik

Malzemeler;

  1. 800 gr kuzu incik (4 kişilik)
  2. 4 patlıcan
  3. 2 yemek kaşığı salça
  4. 2 soğan
  5. 100 gr tereyağı
  6. 1.2 kg ayçiçeği yağı
  7. 4 su bardağı su
  8. 1 domates
  9. 4 sivri biber
  10. 4 kürdan
  11. Kırmızı biber
  12. Tuz

Yapılışı: Soğanları ince ince kıyın ve tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Üzerine salça eti ekleyerek 15 dakika daha kavurun. Üzerine kırmızı biber, su ve tuz ilave edip tencerenin kapağını kapatın. 1 saat pişmeye bırakın. Patlıcanları şeritler halinde dörde bölün. Patlıcanları ayçiçek yağında kızartın. Patlıcanların iki şeridini artı olacak şekilde üst üste koyun. Orta kısma eti yerleştirin ve üzerini etle örtün. Üzerine sırasıyla domates ve sivri biber yerleştirip kürdanla tutturun. Kalan etlere de aynı işlemi uygulayın. Etleri tepsiye dizip kalan salçalı suyu üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20 dakika boyunca pişirin. Sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Şunlara da göz atın;

  1. Şef Savaş Ergen'den nefis tarifler
  2. Şef Süleyman Gülüm'den tarifler
  3. Şef Emircan Canatar'dan tarifler
  4. Şef Ramazan Kurt'tan meze tarifleri
  5. Şef İsmet Saz'dan et yemekleri
Kategoriler

Benzer Yazılar

Lezzet Logo