Mantar Şiş

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Mantar Şiş Tarifi İçin malzemeler
- 16 iri mantar
- 1 limonun suyu
- 1 diş sarımsak
- 2 çorba kaşığı galeta unu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2-3 dal maydanoz
- Tuz
- karabiber
Mantar Şiş Nasıl Yapılır?
Mantarları temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletin. Sarımsak ve maydanozu kıyıp galeta unu, tuz ve karabiberle karıştırın.
Mantarları süzüp kağıt havlu ile kurulayın. Üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürüp galeta unlu karışıma bulayın. Çöp şişlere dörder mantar dizin.
Fırını ızgara konumuna getirin, ızgara telini hafifçe yağlayın. Mantar şişleri tel ızgaraya dizip ara sıra çevirerek kızartın. Kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın.
Mantarları süzüp kağıt havlu ile kurulayın. Üzerlerine fırça ile zeytinyağı sürüp galeta unlu karışıma bulayın. Çöp şişlere dörder mantar dizin.
Fırını ızgara konumuna getirin, ızgara telini hafifçe yağlayın. Mantar şişleri tel ızgaraya dizip ara sıra çevirerek kızartın. Kıyılmış maydanoz serpip sıcak olarak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR