Islama Köfte

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Islama Köfte Tarifi İçin malzemeler
Köfte için
- 500 gr dana kıyma
- 4~5 dilim bayat ekmek içi
- 1 soğan
- 1 yumurtanın sarısı
- Tuz
- karabiber
- yenibahar
Garnitür için
- 4 dilim bayat ekmek
- 4 diş sarımsak
- 40 gr tereyağı
- 2 su bardağı et suyu
- 4~5 kıvırcık salata yaprağı
- 3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
- Tuz
Islama Köfte Nasıl Yapılır?
- Kıymayı derin bir kaba alın. Ekmek içlerini ufalayın. Soğanı soyup rendeleyin.
- Ufalanmış ekmek, soğan, yumurta sarısı, tuz, karabiber ve yenibaharı kıymaya ekleyip yoğurun.
- Köfte hamurundan eşit büyüklükte parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak uzun ve yassı köfteler hazırlayın.
- Sarımsakları soyup ezin. Tereyağını tavada eritin. Sarımsak, tuz ve et suyunu ekleyip bir taşım kaynatın. Köfteleri ızgarada pişirin.
- Ekmekleri kızartıp servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı suyu gezdirip maydanozu serpin ve köfteleri yerleştirin. Salata yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR