ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ISLAMA KÖFTE

Islama köfte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Islama köfte tarifi için malzemeler

Köfte için

  • 500 gr dana kıyma
  • 4~5 dilim bayat ekmek içi
  • 1 soğan
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Tuz
  • karabiber
  • yenibahar

Garnitür için

  • 4 dilim bayat ekmek
  • 4 diş sarımsak
  • 40 gr tereyağı
  • 2 su bardağı et suyu
  • 4~5 kıvırcık salata yaprağı
  • 3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Tuz

Islama köfte Nasıl Yapılır

Islama köfte, kolayca uygulanabilen yemek tarifleri arasında üst sıralarda...

Kıymayı derin bir kaba alın. Ekmek içlerini ufalayın. Soğanı soyup rendeleyin. Ufalanmış ekmek, soğan, yumurta sarısı, tuz, karabiber ve yenibaharı kıymaya ekleyip yoğurun. Köfte hamurundan eşit büyüklükte parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak uzun ve yassı köfteler hazırlayın.

Sarımsakları soyup ezin. Tereyağını tavada eritin. Sarımsak, tuz ve et suyunu ekleyip bir taşım kaynatın. Köfteleri ızgarada pişirin. Ekmekleri kızartıp servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı suyu gezdirip maydanozu serpin ve köfteleri yerleştirin. Salata yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.