ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ISLAMA KÖFTE

Islama Köfte

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Islama Köfte Tarifi İçin malzemeler

Köfte için

  • 500 gr dana kıyma
  • 4~5 dilim bayat ekmek içi
  • 1 soğan
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Tuz
  • karabiber
  • yenibahar

Garnitür için

  • 4 dilim bayat ekmek
  • 4 diş sarımsak
  • 40 gr tereyağı
  • 2 su bardağı et suyu
  • 4~5 kıvırcık salata yaprağı
  • 3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • Tuz

Islama Köfte Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı derin bir kaba alın. Ekmek içlerini ufalayın. Soğanı soyup rendeleyin.
  • Ufalanmış ekmek, soğan, yumurta sarısı, tuz, karabiber ve yenibaharı kıymaya ekleyip yoğurun.
  • Köfte hamurundan eşit büyüklükte parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak uzun ve yassı köfteler hazırlayın.
  • Sarımsakları soyup ezin. Tereyağını tavada eritin. Sarımsak, tuz ve et suyunu ekleyip bir taşım kaynatın. Köfteleri ızgarada pişirin.
  • Ekmekleri kızartıp servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı suyu gezdirip maydanozu serpin ve köfteleri yerleştirin. Salata yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!