ANASAYFA TARİFLER AKDENİZ YEMEKLERİ SARIMSAKLI KÖFTE

Sarımsaklı Köfte

Sarımsaklı Köfte

Adana mutfağına özgü bir lezzet olan sarımsaklı köfte, görünümü ve lezzetiyle fellah köfteyle benzerlik göstermektedir. Ana malzemeleri sarımsak, bulgur ve irmiktir. Hazırlaması 30 dakika olan sarımsaklı köfte, haşlama usulüyle hazırlanır. Köfteler yuvarlak ve üstten basık bir şekildedir. Peki, sarımsaklı köfte nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, sarımsaklı köfte yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak fellah köfte ve ürgüp köftesi tarifine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Sarımsaklı Köfte Tarifi İçin malzemeler

  • 2.5 su bardağı irmik
  • 3 su bardağı bulgur (köftelik)
  • 3 su bardağı su
  • 3/4 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 adet büyük domates
  • 5 adet sarımsak
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 demet maydanoz

Sarımsaklı Köfte Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bir kabın içerisine irmik, bulgur ve tuzu alın.
  • Ocakta kaynatılıp 5 dakika soğutulan suyu, bulgurlu karışımın üzerine ekleyin. Üzerini kapatarak 10-15 dakika şişmesini bekleyin.
  • Bulgurlar şiştikten sonra içerisine biber salçası ekleyin.
  • Elinizi hafifçe suyla ıslatarak karışımı yoğurun.
  • Üzerine unu ekleyin ve 3 avuç su ilave ederek yoğurmaya devam edin.
  • Hamur çok cıvık ya da sert kıvamda olmamalıdır.
  • Hamur toplanınca istediğiniz büyüklüğü ayarlayarak elinizde yuvarlayın ve ortasına hafifçe bastırın.
  • Tüm köftelere şekil verince tencereye su ve köfteleri alın. 10-15 dakika haşlayın.
  • Köfteler haşlanırken bir tavada yağı ısıtın. Üzerine sarımsakları ekleyin.
  • Rendelenmiş domates ve bir yemek kaşığı salçayı da ekleyin.
  • Köftelerin kaynadığı su fazlaysa, bir kısmını süzün. Dibince az miktarda su bırakın.
  • Süzdüğünüz köfteleri, sarımsaklı sosla birleştirin.
  • Üzerine ince kıyılmış maydanozları ekleyin. Kalan maydanozları servis esnasında serpiştirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Sarımsaklı Köfte Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • İrmik ve bulgurun üzerine dökeceğiniz bulgurun çok sıcak olmamasına dikkat edin. Aksi takdirde bulgurlar ekşiyecektir.
  • Hamuru yoğururken avuç içinizi normal su ile ıslatabilirsiniz.
  • Köfteleri süzerken dibince az su bırakarak sosun daha yoğun olmasını sağlayabilirsiniz.

1 Porsiyon Sarımsaklı Köfte Kaç Kalori?

  • Sarımsaklı köftenin bir porsiyonu, yaklaşık 305 kaloridir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!