ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU KARADENİZ BÖLGESİ YEMEKLERİ AKÇAABAT KÖFTESİ

Akçaabat Köftesi

İlk kez 1900'lü yıllarda Trabzon da lokantacılar tarafından hazırlanan bu köfte, adını lokantanın bulunduğu Akçaabat ilçesinden almıştır. Ana malzemesi dana eti olan akçaabat köftesi, zaman içerisinde yaygınlaşarak yöresel bir lezzet haline gelmiştir. Protein bakımından zengin olduğu için, kemik gelişimini önemli ölçüde destekler. Özellikle çocukların ve sporcuların ayda bir kez tüketmesi önerilir. Dana ve öküz etinin karışımıyla elde edilen köfte, Trabzon'un Türkiye'ye kazandırdığı lezzetli armağanlardan biridir. Malzemeleriniz hazırsa, potasyum deposu olarak bilinen meşhur akçaabat köftesi nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Akçaabat Köftesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg döş kıyma (dana)
  • 600 gr gerdan kıyma (dana)
  • 400 gr bayat ekmek içi
  • 6 iri diş sarımsak
  • 300 gr gömlek yağı
  • 2 yemek kaşığı tuz

Akçaabat Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Gerdan eti, döş eti, ekmek, gömlek yağı ve sarımsakları et kıyma makinesinden geçirin.
  • Mümkünse mermer bir zemin üzerine alarak kıvam alana kadar yoğurun.
  • Küçük yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yassı yuvarlak şekil verin ve ızgarada pişirin.
  • Akçaabat köftesini, pirinç pilavı ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Akçaabat Köftesinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tarifte dana ve öküz eti kullanacaksanız, kıymayı birleştirerek çektirin.
  • Köfte harcını hazırlarken bayat ekmek kullanın ve kıvam alıncaya kadar yoğurun.
  • Harcı hazırladıktan sonra streç film ile örterek 20 dakika dinlendirin.
  • Kıyma fazla geldiyse, kapalı bir kaba koyarak buzlukta muhafaza edebilirsiniz.
  • Köftenin yumuşak olması için, içerisine yarım çay bardağı maden suyu ekleyin.
  • Köfteyi lezzetlendirmek için; karabiber, nane ve toz biber ilave edebilirsiniz.

1 Porsiyon Akçaabat Köftesi Kaç Kaloridir?

Akçaabat köftesinin bir porsiyonu, yaklaşık 240 kaloridir. Zengin besin değerleri ile sunulan bu tarifi, ızgarada pişirerek ölçülü bir şekilde tüketebilirsiniz.

Ana yemek olarak sunulan ve sofraları renklendiren köfte tarifleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Edirne ile özdeşleştirilen kadınbudu köfte tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.