ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ TÜRKİYE TURU KARADENİZ BÖLGESİ YEMEKLERİ AKÇAABAT KÖFTESİ

AKÇAABAT KÖFTESİ

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Akçaabat köftesi tarifi için malzemeler
  • 1 kg döş kıyma (dana)
  • 600 gr gerdan kıyma (dana)
  • 400 gr bayat ekmek içi
  • 6 iri diş sarımsak
  • 300 gr gömlek yağı
  • 2 yemek kaşığı tuz
Akçaabat köftesi Nasıl Yapılır

Gerdan eti, döş eti, ekmek, gömlek yağı ve sarımsakları et kıyma makinesinden geçirin. Mümkünse mermer bir zemin üzerine alarak kıvam alana kadar yoğurun. Küçük yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıp yassı yuvarlak şekil verin. Izgarada pişirip servis yapın.

Trabzon’un Akçaaabat ilçesinin Türkiye’ye lezzetli bir armağanı olan bu köfte, iftarlarınıza farklılık katacak.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!