ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

Zeytinyağlı taze fasulye

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Zeytinyağlı taze fasulye tarifi için malzemeler

  • 1 kg taze fasulye
  • 1 soğan
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Zeytinyağlı taze fasulye Nasıl Yapılır

Adım Adım Zeytinyağlı Taze Fasulye Yapımı:

Kolesterol düzenleyicisi olarak bilinen taze fasulyenin kökeni Amerika'ya dayanır. Eski zamanlardan beri en çok üretim ise Meksika'da yapılmaktadır. Potasyum ve fosfor kaynağı olan taze fasulye, en popüler zeytinyağlılar arasında yer alır. Yüksek oranda magnezyum ve lif içeren bu sebze, kalp sağlığı için haftada bir kez tüketilmelidir.  Malzemeleriniz hazırsa, düşük kalorili zeytinyağlı taze fasulye tarifine başlayabiliriz. 

  • İlk olarak soğanı küp küp doğrayın ve domatesleri rendeleyin.
  • Fasulyelerin kılçıklarını ayıklayın. Ayıkladığınız fasulyeleri bir kapta yıkayarak ikiye bölün ve bir kenarda bekletin.
  • Pişirme işlemine başlamak için zeytinyağını tencerede ısıtın. Önceden doğranan soğanları yağ içerisine ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. 
  • Salça ve tuzu da ilave edin. Ayıklanmış fasulyeleri de tencere içerisine ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Daha iyi karışmasını sağlamak için tencerenin kapağını kapatıp sallayın. 
  • Rendelenmiş domatesleri de tencereye dökün ve yemeğiniz yumuşayana kadar pişirin.
  • Son olarak sıcak su ve toz şekeri de karışıma ekleyerek harlı ateşte pişirin. Yemek olduğunda tencerede soğuması için biraz bekletin.
  • Ana yemek olarak sunulan taze fasulyeyi, sebzeli bulgur pilavı ve cacık ile servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Zeytinyağlı Taze Fasulyenin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Taze fasulyenin cinsine göre yemeğin pişirme süresinde artma veya azalmalar olabilir. 
  • Kullanacağınız domatesler suluysa, yemeğe katacağınız su miktarını azaltabilirsiniz.
  • Zeytinyağlı yemeklerde en önemli püf noktası yağlı kağıt kullanmaktır. Pişirme işleminde sebzelerin üzerini kağıtla kapatarak renk ve besin değerlerini kaybetmesini önleyebilirsiniz.
  • Yemeğinizin yumuşak olmasını sağlamak için kılçıksız veya az kılçıklı fasulyeleri tercih etmek her zaman olumlu sonuç verecektir.
  • Fasulyenin tazeliğini anlamak için elinizle kırabilirsiniz. Kolay kırılan fasulyeler daha taze ve yumuşaktır. 

Zeytinyağlı Taze Fasulye Kaç Kalori?

  • 150 gramlık bir porsiyonda taze fasulye yaklaşık 70 kaloridir. Yemeğinize ekstra malzemeler ekleyerek besin değerlerini değiştirebilirsiniz. 
  • Diyet listelerine ekleyebileceğiniz zeytinyağlı barbunya da düşük kalorisi ile hem sağlıklı, hem de pratik tarifler arasındadır.

    Birbirinden farklı çeşidiyle sunulan zeytinyağlı yemek tariflerine göz atarak yeni tatlar deneyebilir, beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.