ANASAYFA TARİFLER KURUYEMİŞLİ TARİFLER EDİRNE USULÜ BADEM EZMESİ

Edirne Usulü Badem Ezmesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Edirne Usulü Badem Ezmesi Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr badem
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 su bardağı su

Edirne Usulü Badem Ezmesi Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Şeker ve suyu sos tenceresine alıp kaynatın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Bademleri ılık suda ıslatıp kabuklarını soyun. Mutfak robotunda un haline gelinceye kadar ezin. Şerbeti azar azar ekleyerek kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar karıştırın.

Mutfak robotundan alıp elinizle yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekillendirin. Buzdolabında en az 1 saat bekletip servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!