ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ MASTAVE

Mastave

Mastave

Mastave Osmanlı mutfağında sıklıkla tüketilen bir yoğurtlu meze. Bir nevi pazılı cacık denebilecek olan mastave için malzemeleriniz hazırsa tarif detayları aşağıda. 

Pazı ile yapılan alternatif lezzetler için Pazı YemeğiZeytinyağlı Pazı Sarması ve Kremalı Pazı Graten tariflerine göz atabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mastave Tarifi İçin malzemeler

  • 1 demet pazı 
  • 1 adet soğan 
  • 2 diş sarımsak 
  • 200 gr süzme yoğurt 
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Mastave Nasıl Yapılır?

  • Tuzlu su kaynatılır. Pazılar sıcak su da 5 dakika haşlanır. 
  • Sıcak sudan çıkarıldığı gibi soğuk suya alınır. 
  • Süzme yoğurdun içine sarımsaklar ezilerek eklenir.
  • Tavaya 2 yemek kaşığı yağ eklenir. İnce yemeklik doğranan soğan pişirilir.
  • Pazılar piştikten sonra küçük parçalara ayrılır. 
  • Yoğurt, soğan ve pazı birleştirilir. 
  • Zeytinyağı ve çörekotu ile servis edilir. 
  • Afiyet osun.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!