Mastave

Mastave Osmanlı mutfağında sıklıkla tüketilen bir yoğurtlu meze. Bir nevi pazılı cacık denebilecek olan mastave için malzemeleriniz hazırsa tarif detayları aşağıda.
Pazı ile yapılan alternatif lezzetler için Pazı Yemeği, Zeytinyağlı Pazı Sarması ve Kremalı Pazı Graten tariflerine göz atabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
3 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
10 dakika

Mastave Tarifi İçin malzemeler
- 1 demet pazı
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 200 gr süzme yoğurt
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Mastave Nasıl Yapılır?
- Tuzlu su kaynatılır. Pazılar sıcak su da 5 dakika haşlanır.
- Sıcak sudan çıkarıldığı gibi soğuk suya alınır.
- Süzme yoğurdun içine sarımsaklar ezilerek eklenir.
- Tavaya 2 yemek kaşığı yağ eklenir. İnce yemeklik doğranan soğan pişirilir.
- Pazılar piştikten sonra küçük parçalara ayrılır.
- Yoğurt, soğan ve pazı birleştirilir.
- Zeytinyağı ve çörekotu ile servis edilir.
- Afiyet osun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR