Mastave

24 Eylül 2021 tarihinde güncellendi.
Mastave

Mastave Osmanlı mutfağında sıklıkla tüketilen bir yoğurtlu meze. Bir nevi pazılı cacık denebilecek olan mastave için malzemeleriniz hazırsa tarif detayları aşağıda. 

Pazı ile yapılan alternatif lezzetler için Pazı YemeğiZeytinyağlı Pazı Sarması ve Kremalı Pazı Graten tariflerine göz atabilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 6 Kişi Kaydetti
Mastave için

Malzemeler

  • 1 demet pazı 
  • 1 adet soğan 
  • 2 diş sarımsak 
  • 200 gr süzme yoğurt 
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
Mastave

Nasıl Yapılır

  1. Tuzlu su kaynatılır. Pazılar sıcak su da 5 dakika haşlanır. 
  2. Sıcak sudan çıkarıldığı gibi soğuk suya alınır. 
  3. Süzme yoğurdun içine sarımsaklar ezilerek eklenir.
  4. Tavaya 2 yemek kaşığı yağ eklenir. İnce yemeklik doğranan soğan pişirilir.
  5. Pazılar piştikten sonra küçük parçalara ayrılır. 
  6. Yoğurt, soğan ve pazı birleştirilir. 
  7. Zeytinyağı ve çörekotu ile servis edilir. 
  8. Afiyet osun.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo