ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ HAMURİŞİ TARİFLERİ POĞAÇA TARİFLERİ ÇATAL

Çatal

Kaç
Kişilik

15 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çatal tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 125 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Çörekotu

Çatal Nasıl Yapılır

Tereyağı, Ayçiçek yağı, yumurta, toz şeker, tuz, mahlep ve yoğurdu yoğurma kabında karıştırın. Bu karışıma un ile kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan parçalar kopartıp mutfak tezgahında uzun şeritler yapın. Hazırladığınız şeritlerin iki tanesini yan yana yerleştirip iki ucunu birleştirin. Diğer bir şeridi yanına yerleştirip uçlarını birleştirerek çatal şekli verin. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Fırın tepsisini yağlayın ve çatalları aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.