ANASAYFA TARİFLER POĞAÇA TARİFLERİ ÇATAL

Çatal

Kahvaltı sofralarının en sevilen lezzetlerinden biridir o, çatal. Pastanelerde sık sık rastladığımız bu tarifi, evinizde kendi ellerinizle yapmaya ne dersiniz? Ana malzemeleri un, mahlep ve çörek otu olan çatal, sert bir yapıya sahiptir. Hazırlaması ortalama 30 dakikadır. Peki, evde çatal nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, çatal yapımı için tarif detaylarına geçelim.

Alternatif olarak açma poğaça ve bomboloni tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

15 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çatal Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 çay bardağı Ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 125 g tereyağı
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Çörek otu

Çatal Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı, Ayçiçek yağı, yumurta, toz şeker, tuz, mahlep ve yoğurdu yoğurma kabında karıştırın.
  • Bu karışıma un ile kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve yoğurun.
  • Yoğurduğunuz hamurdan parçalar kopartıp mutfak tezgahında uzun şeritler yapın.
  • Hazırladığınız şeritlerin iki tanesini yan yana yerleştirip iki ucunu birleştirin.
  • Diğer bir şeridi yanına yerleştirip uçlarını birleştirerek çatal şekli verin. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Fırın tepsisini yağlayın ve çatalları aralıklı olarak dizin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.
  • Çatalı, beyaz peynir ve söğüş salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Çatal Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Çatal yapımında, önceden hazırlanmış ve dondurulmuş hamur kullanabilirsiniz.
  • Aynı hamurla, mahleple yapabileceğiniz farklı kurabiyeler de hazırlayabilirsiniz.
  • Hamuru, oda sıcaklığında dinlendirerek daha lezzetli sonuçlar alabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!